Ο Ονάνα για τα προβλήματα ψυχικής του υγείας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Μπουμ! Όλα καταρρέουν»

Αντρέ Ονάνα 

i

PrtScr

Ο Ονάνα για τα προβλήματα ψυχικής του υγείας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Μπουμ! Όλα καταρρέουν»

Κώστας Τόπας 09:56 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 29.05.2024

Ο Αντρέ Ονάνα μίλησε για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι αλλά και για το πώς έχει βιώσει την όλη κριτική που έχει δεχθεί από τη μέρα που εντάχθηκε στους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Αντρέ Ονάνα έφτασε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρυσι ως «ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο». Μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, η φήμη του είχε... χτυπηθεί κι έπρεπε να προστατεύσει την ψυχική του υγεία.

«Υπήρξαν στιγμές για εμένα που έλεγα "Τι συνέβη;"» είπε ο Ονάνα καθώς προετοιμάζεται για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας του Σαββάτου (25/05, 17:00) εναντίον της πρωταθλήτριας Premier League, Μάντσεστερ Σίτι, στο Γουέμπλεϊ.

Νικητής αρκετών τίτλων με τον Άγιαξ ο Ονάνα υπέγραψε στη Γιουνάιτεντ από την Ίντερ έναντι 52 εκατομμυρίων ευρώ. Θεωρήθηκε ένας σύγχρονος τερματοφύλακας και αποτέλεσε βασικός κίπερ στα σχέδια του προπονητή του, Έρικ τεν Χαχ.

Αλλά μια σειρά από δαπανηρά λάθη τις πρώτες του εβδομάδες στον σύλλογο τον έκαναν αντικείμενο χλεύης στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύμβολο της προβληματικής σεζόν της Γιουνάιτεντ.

«Όταν έφτασα εδώ, έφτασα ως ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο και μπουμ! Όλα κατέρρευσαν και βλέπετε πόσο δύσκολο είναι μερικές φορές το ποδόσφαιρο», είπε ο Ονάνα.

«Αποφάσισα να μην μείνω εκεί, αλλά να σηκωθώ και να παλέψω μέχρι το τέλος. Ξέρω ποιος είμαι. Ξέρω τι έκανα για να φτάσω εδώ και δεν ξεχνάω ποτέ τι έκανα. Δεν πρέπει ποτέ να είσαι πολύ ψηλά, αλλά πρέπει Ποτέ μην είσαι πολύ χαμηλά, γιατί στο τέλος της ημέρας, το να είσαι παίκτης για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όταν κερδίζεις είναι το καλύτερο και όταν δεν κερδίζεις είναι τρομερό φροντίστε και διατηρήστε την ψυχική σας υγεία ασφαλή, γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο», τόνισε στη συνέχεια ο Καμερουνέζος κίπερ.

Το Σάββατο (25/05, 17:00) ο Ονάνα και οι συμπαίκτες του θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να σώσουν μια σεζόν στην οποία οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν υποστεί τη χειρότερη κατάταξή τους στην εποχή της Premier League. Την όγδοη θέση. Μια νίκη εναντίον της Σίτι, η οποία έχει αντικαταστήσει τη Γιουνάιτεντ ως κυρίαρχη δύναμη στο αγγλικό ποδόσφαιρο και επιδιώκει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Αγγλίας δύο φορές στη σειρά, θα έκλεινε τουλάχιστον τη σεζόν με θετικό πρόσημο.