Η ΑΕΚ δεν πρέπει να είναι καλύτερη σε αυτό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά να το κερδίσει

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

i

© Tourette Photography

Η ΑΕΚ δεν πρέπει να είναι καλύτερη σε αυτό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά να το κερδίσει

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 08:30 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 23.04.2023

Οι αριθμοί βγάζουν κυρίαρχη την ΑΕΚ στην τετράδα αγώνων κόντρα στον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν, όμως τα αποτελέσματα αποτελούν... καμπανάκι για την Ένωση εν όψει του ντέρμπι στο Φάληρο για τα playoffs της Super League.

Το έργο της ΑΕΚ στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν πολύ εύκολο, καθώς είχε κληρονομιά το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού από την «OPAP Arena». Οπότε ουσιαστικά η αποστολή της ώστε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης ήταν να μη γνωρίσει μια βαριά ήττα από τους Πειραιώτες.

Και τα κατάφερε. Ο Δικέφαλος είχε τις ευκαιρίες του, ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 1-0, στο καλό του διάστημα πέτυχε το 1-1 με τον Λιβάι Γκαρσία, κι αφού η μπάλα κόντραρε στον Μπα. Ο Χουάνγκ απάντησε άμεσα, αλλά η Ένωση δεν είχε τάσεις αυτοκτονίας και μετά το ακυρωθέν γκολ του Τσούμπερ το ματς «έσβησε» και οι «κιτρινόμαυροι» σφράγισαν την παρουσία τους στον τελικό του Κυπέλλου.

Η ήττα που γνώρισε λοιπόν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα από τους «ερυθρόλευκους» ήταν... γλυκιά, καθώς δεν είχε κόστος. Ωστόσο, ήταν η δεύτερη στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει φέτος κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ συνολικά φέτος στα ματς με τους Πειραιώτες μετρά δύο ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη. Κάτι το οποίο (θα πρέπει να) αποτελεί... καμπανάκι για την ΑΕΚ εν όψει του αποψινού (23/4, 21:00) κρίσιμου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα playoffs της Stoiximan Super League.

Μπακασέτας στο Sportal: «Όλα ήταν απίστευτα έντονα εκείνο το απόγευμα που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:39 - 22.04.2023

Μπακασέτας στο Sportal: «Όλα ήταν απίστευτα έντονα εκείνο το απόγευμα που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα»

Πριν από ακριβώς πέντε χρόνια η ΑΕΚ κέρδισε με δυο γκολ του Μπακασέτα τον Λεβαδειακό και σφράγισε τον τίτλο μετά από 24 χρόνια και ο αρχηγός της εθνικής θυμάται για το Sportal.gr εκείνο το απόγευμα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ

Μάλιστα, αυτό που θα έπρεπε να προβληματίσει ακόμα περισσότερο τόσο τον Ματίας Αλμέιδα και τους συνεργάτες του όσο και τους παίκτες του είναι το γεγονός πως ο απολογισμός της Ένωσης είναι αρνητικός στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν, ενώ οι αριθμοί τη βγάζουν κυρίαρχη! Και στα τέσσερα ματς, βάσει των αριθμών, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Ωστόσο, μόνο στο ένα... δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα. Στο εμφατικό 3-0 στην «OPAP Arena» για το πρώτο ματς των ημιτελικών του Κυπέλλου.

Στα υπόλοιπα ματς έμεινε με τις... εντυπώσεις. Αρχικά στο ματς του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, που έληξε χωρίς σκορ και η ΑΕΚ ήταν ανώτερη. Είχε 11 τελικές προσπάθειες και 5 στον στόχο (έναντι 8 και 2 του αντιπάλου), 63% κατοχή της μπάλας (έναντι 37%) και 7 κόρνερ (έναντι 3). Στον αγώνα του δεύτερου γύρου τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα. Τι κι αν ήταν μέσα στο «κάστρο» της, τι κι αν είχε περισσότερες ευκαιρίες (15 & 6 στον στόχο - 6 & 3 στον στόχο), συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής (73% - 27%) και 10 - 0 (!) κόρνερ, γνώρισε ήττα με 3-1.

Και τέλος, η ρεβάνς του Φαλήρου, που παρότι συνολικά η εικόνα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο ήταν καλύτερη, οι αριθμοί και πάλι δείχνουν ΑΕΚ. 9 τελικές προσπάθειες έναντι 7, 52% κατοχή έναντι 48% και 4 κόρνερ έναντι 2. Ωστόσο, ηττήθηκε με 2-1. Στο αποψινό ντέρμπι η Ένωση πρέπει να... ξορκίσει αυτή την κατάρα και να έχει το αποτέλεσμα με το μέρος της αντί για τους αριθμούς. Έτσι, θα καταφέρει να κάνει και ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.