Η ΑΕΚ στην χειμερινή μεταγραφική αγορά κοιτάζει παντού και για τα πάντα

O Mατίας Αλμέιδα

i

©intime

Η ΑΕΚ στην χειμερινή μεταγραφική αγορά κοιτάζει παντού και για τα πάντα

Κώστας Τσίλης 08:08 - 31.12.2023

Υπάρχει για την ΑΕΚ η προτεραιότητα της απόκτησης αριστερού μπακ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν κοιτάζει πολύ προσεκτικά για να εκμεταλλευτεί και ευκαιρίες που αφορούν άλλες θέσεις

Φυσικά και για περισσότερους από έναν λόγους που ήδη έχουν αναλυθεί ενδελεχώς και άλλωστε είναι και προφανείς, η ΑΕΚ στην χειμερινή μεταγραφική αγορά ψάχνει πολύ πιο επισταμένως για ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας της. 

Επίσης τόσο η τωρινή εμπλοκή της Ένωσης σε μεταγραφικά σενάρια για τον Ματσόκι της Σαλερνιτάνα, όσο και η δεδομένη προσπάθεια της το περασμένο καλοκαίρι να αποκτήσει τον Μπάλντοκ, φανερώνει πως κάτι κινείται και για το δεξί άκρο της άμυνας. 

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ δεν έχει βγει στο... ψάξιμο στην χειμερινή μεταγραφική αγορά, με αυστηρή στοχοπροσήλωση. Το ακριβώς αντίθετο. Στην Ένωση κοιτάζουν παντού και "τσεκάρουν" τα πάντα. Τους ενδιαφέρουν όλες οι καλές περιπτώσεις που ενδεχομένως να προκύψουν και δεν θα διστάσουν ακόμα και να τις προχωρήσουν, αν το έδαφος είναι πρόσφορο. Έστω και αν δεν αφορούν την θέση του αριστερού μπακ. Η Ένωση κοιτάζει για μεγάλες ευκαιρίες, σε κάθε θέση. 

Φυσικά αυτό έτσι κι αλλιώς πρέπει να συμβαίνει, καθώς μια ομάδα σαν την ΑΕΚ έχει συνεχώς μάτια και αφτιά ανοιχτά για κάθε ενδιαφέρουσα περίπτωση που μπορεί να προκύψει. Όμως αυτή την φορά, υπάρχουν επιπλέον λόγοι που η ΑΕΚ ψάχνεται παντού και είναι πιθανό ακόμα και να προχωρήσει σε κινήσεις για ενίσχυση σε θέση που θα αποτελέσουν έκπληξη. Αφενός υπάρχει το δεδομένο πως το καλοκαίρι θα προχωρήσει σε ανανέωση σε κάποιες θέσεις.

 Ήδη, για παράδειγμα, είναι από τώρα ξεκάθαρο πως ο Νορντίν Άμραμπατ διανύει την τελευταία σεζόν του στην ΑΕΚ. Και αυτή η διαδικασία ανανέωσης. αν υπάρξει κατάλληλη ευκαιρία, μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από τον Γενάρη. 

Επίσης είναι εξαιρετικά σημαντική παράμετρος, το γεγονός πως ανεξάρτητα από το πως θα καταλήξει αυτή η σεζόν, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ΑΕΚ θα ξεκινήσουν πολύ νωρίς το καλοκαίρι. Το ίδιο και η προετοιμασία. Επομένως δεδομένα η Ένωση δεν μπορεί να αφήσει όλες τις κινήσεις ενίσχυσης για το καλοκαίρι.

 Γι' αυτό και το ψάξιμο που ήδη κάνει στην χειμερινή μεταγραφική αγορά θα είναι πολύ προσεκτικά και προς πάσα... κατεύθυνση. Και καμία κίνηση ενίσχυσης σε καμία θέση, δεν πρόκειται να αποτελέσει έκπληξη.