Εννέα βαθμοί της ΑΕΚ φέτος, είναι από τα πόδια του Τσούμπερ

Στίβεν Τσούμπερ

i

/©Intime

Εννέα βαθμοί της ΑΕΚ φέτος, είναι από τα πόδια του Τσούμπερ

Κώστας Τσίλης 09:21 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:22 - 10.04.2023

Φέτος ο Τσούμπερ έχει δώσει με τα γκολ του εννέα βαθμούς μέχρι τώρα στην ΑΕΚ, ενώ πέρυσι σ' ολόκληρη την σεζόν δεν είχε δώσει ούτε... έναν.

Ήταν πέρυσι περίπου τέτοια εποχή, όταν η ΑΕΚ αποφάσιζε να βγάλει από το ταμείο της ένα ποσό της τάξεως του 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, για να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς τον Στίβεν Τσούμπερ από την Άιντραχτ. Συν να συνεχίσει να του δίνει ένα συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στο εκατομμύριο. Ο κόσμος ήταν μάλλον μουδιασμένος μ' αυτή την απόφαση, κυρίως διότι η πρώτη σεζόν του Ελβετού ήταν μάλλον κάτω του μετρίου. Ο Ματίας Αλμέιδα που είχε πρωτο-αναλάβει τότε την τεχνική ηγεσία, άναψε αμέσως το πράσινο φως για να προχωρήσει η ΑΕΚ. 

Σχεδόν με... κλειστά μάτια είπε το "ναι" ο Αργεντινός τεχνικός στην προοπτική να παραμείνει ο Τσούμπερ. Περίπου όπως έκλεισε τα μάτια ο Ελβετός μεσοεπιθετικός, όταν πανηγύρισε τα δυο γκολ που πέτυχε επί του Άρη και με τα οποία έδωσε την πολύτιμη νίκη στην ΑΕΚ. Όπως έχει πανηγυρίσει φέτος ο Τσούμπερ και τα υπόλοιπα τρία γκολ που έχει πετύχει μέχρι τώρα στη σεζόν. Και τα δυο εξ αυτών, ήταν ακόμα έξι βαθμοί για την ΑΕΚ. 

Η αλήθεια είναι πως εννέα φετινοί βαθμοί της ΑΕΚ, είναι ολόκληροι από τα πόδια του Ελβετού. Το σουτ στη Νίκαια με το οποίος στις καθυστερήσεις έκανε το 2-1 και έδωσε τρίποντο, το σουτ στο Περιστέρι με το οποίο έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ με 1-0 και τις δυο σουτάρες χθες με τον Άρη που πήγαν το σκορ από το 1-1, στο 3-1 και ουσιαστικά χάρισαν και πάλι το τρίποντο. 

Μαγικός Τσούμπερ, «εκτέλεσε» τον Άρη και διατήρησε την ΑΕΚ στην κορυφή!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:06 - 09.04.2023

Μαγικός Τσούμπερ, «εκτέλεσε» τον Άρη και διατήρησε την ΑΕΚ στην κορυφή!

Με υπογραφή Τσούμπερ! Η ΑΕΚ βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση κόντρα στον αξιόμαχο Άρη, ωστόσο ο Ελβετός διεθνής βγήκε μπροστά και με δύο γκολ χάρισε τη νίκη (3-1) στην Ένωση που παραμένει στην πρώτη θέση.

Και όλα αυτά, χωρίς ακόμα να έχει τελειώσει σεζόν. Ενώ πέρυσι, σ' αντίστοιχα ολόκληρη τη σεζόν, παρότι ο Τσούμπερ πέτυχε οκτώ γκολ, ολόκληρο "τρίποντο" στην ΑΕΚ δεν έδωσε ούτε ένα. Κανένα απ' αυτά τα γκολ, δεν ήταν καθοριστικό για να δώσει στην Ένωση τη νίκη. Όμως φέτος, όπως συνολικά για την ΑΕΚ είναι όλα διαφορετικά, έτσι και για τον Τσούμπερ. 

Ο ίδιος ο Ελβετός πήρε τον Οκτώβρη μια γενναία απόφαση, να θυσιάσει την συμμετοχή με την Ελβετία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, προκειμένου να κάνει την επέμβαση στους κοιλιακούς. Και να απαλλαχθεί μια και καλή από το πρόβλημα που τον πήγαινε συνεχώς πίσω. Το συζήτησε και με τον Αλμέιδα, ο οποίος ήταν απολύτως υποστηρικτικός. Ο Αργεντινός τεχνικός ήταν κάθετος ως προς την εμπιστοσύνη του στον Τσούμπερ. Και πλέον δικαιώνονται και οι δυο.