Η ΑΕΚ έχει μπροστά της έναν «τελικό» για πρώτη φορά φέτος
i

© Intime

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της έναν «τελικό» για πρώτη φορά φέτος

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 11:20 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:20 - 07.04.2024

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» δεν έχει καμία σχέση με όλα τα άλλα που έχει δώσει η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν...

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» το βράδυ της Κυριακής (06/04, 20:30) για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Αυτό θα είναι και το τρίτο διαδοχικό ντέρμπι για την Ένωση (μετά από αυτά με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), με το οποίο θα πέσει η αυλαία αυτής της «διαβολοβδομάδας».

Μία «διαβολοβδομάδα» που ξεκίνησε ιδανικά για την Ένωση, αφού παρότι δεν είχε και την καλύτερη της απόδοση πήρε τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο σε μία αναμέτρηση που είχε προηγηθεί και πλήρωσε τα δικά της λάθη (του Μουκουντί κυρίως) τα οποία έφεραν την ανατροπή.

«Μαζί πετάμε ψηλά»: Ιδιωτικές πτήσεις για τους φίλους της ΑΕΚ με το αερόστατο των 100 χρόνων ανακοίνωσε η Ένωση
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:47 - 06.04.2024

«Μαζί πετάμε ψηλά»: Ιδιωτικές πτήσεις για τους φίλους της ΑΕΚ με το αερόστατο των 100 χρόνων ανακοίνωσε η Ένωση

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία γνωστοποίησε πως θα πραγματοποιήσει ιδιωτικές πτήσεις με το αερόστατο για τον εορτασμό των 100 χρόνων.

Τώρα, μένει να φανεί με ποιον τρόπο θα κλείσει τη «διαβολοβδομάδα» η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, σε μία αναμέτρηση τεράστιας σημασίας. που είτε θα στείλει την ΑΕΚ στην κορυφή και κατ΄ επέκταση ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, είτε θα την απομακρύνει αρκετά από τον μεγάλο στόχο της.

Πρώτη φορά «τελικός» για την ΑΕΚ φέτος!

Είναι η πρώτη φορά, τη φετινή σεζόν, που το «πρέπει» είναι τόσο μεγάλο για την ΑΕΚ. Τουλάχιστον σε παιχνίδι εντός των συνόρων, καθώς έχει προηγηθεί και ο «τελικός» πρόκρισης με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Ντέρμπι μπορεί να έχει δώσει ήδη αρκετά η Ένωση φέτος, αλλά σαν αυτό κανένα.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται ήδη στο -1 από τους Θεσσαλονικείς και η νίκη αποτελεί μονόδρομος για εκείνους, προκειμένου να πάρουν ξανά βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ. Να πατήσουν ξανά στην κορυφή και να έχουν τα δύο παιχνίδια με τον Άρη μπροστά τους, στα οποία φυσικά ο στόχος είναι οι 6 βαθμοί.

Σε περίπτωση ισοπαλίας φυσικά και δεν θα έχει κριθεί κάτι, όμως το γεγονός ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα έχει να δώσει δύο εκτός έδρας ντέρμπι απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και ένα εντός με τον Παναθηναϊκό του Τερίμ, τον οποίο ακόμα δεν έχει νικήσει, θα κάνει το έργο της πολύ δύσκολο. Ενώ σε περίπτωση ήττας, θα μείνει στο -4 από τον πρωτοπόρο Δικέφαλο του βορρά, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία μετά στην Τούμπα να της πάρει και την ισοβαθμία.

Εν ολίγοις, η ΑΕΚ δεν έχει ξαναδώσει ντέρμπι τη φετινή σεζόν, έχοντας τόση πίεση. Ούσα με την πλάτη στον τοίχο. Και έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε πως θα το διαχειριστούν αυτό ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του.