Γρίφος το «φρεσκάρισμα» που θα κάνει ο Αλμέιδα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Γρίφος το «φρεσκάρισμα» που θα κάνει ο Αλμέιδα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 13:07 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 03.12.2023

Ο Αλμέιδα θα ψάξει για rotation στο αυριανό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, είναι ερωτηματικό το πως και το που

Οι συζητήσεις για όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο ματς με την Μπράιτον, ακόμα δεν έχουν κοπάσει εντελώς στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Δεν είναι εύκολο, καθώς ακόμα και αν περνούν οι μέρες, είναι δύσκολο οι κιτρινόμαυροι να συμβιβαστούν με την μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Παρόλα αυτά το επόμενο σημαντικό ματς για την ΑΕΚ δεν είναι σε δυο εβδομάδες, αλλά σε περίπου 24 ώρες. 

Δεδομένα για την ΑΕΚ το αυριανό ματς με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει τεράστια αξία και για πολλούς λόγους. Ως εκ τούτου ξέρουν όλοι μέσα στην ομάδα, πως απαιτείται απόλυτη προσήλωση. Με τον Ματίας Αλμέιδα να είναι ο πρώτος που γύρισε τον... διακόπτη και επικεντρώθηκε στο αγωνιστικό πλάνο του παιχνιδιού με τον Άρη. Ένα πλάνο που και πάλι, έχει γρίφους για τον Αργεντινό τεχνικό. 

Είναι δεδομένο πως ο Αλμέιδα θέλει να φρεσκάρει την ενδεκάδα της ΑΕΚ για το αυριανό ματς. Η ομάδα ξόδεψε πολλή ενέργεια την περασμένη Πέμπτη, για να κάνει το παιχνίδι που έκανε απέναντι στην Μπράιτον. Και ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει πως χρειάζεται φρέσκα πόδια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού με τον Άρη. Το ερώτημα είναι, σε ποιές θέσεις θα επιλέξει ο Αλμέιδα να το κάνει. 

Ο Έκι Πόνσε, ο Σέρχιο Αραούχο και ο Νίκλας Ελίασον, δεν ξεκίνησαν στην βασική ενδεκάδα του παιχνιδιού με την Μπράιτον. Το ίδιο και ο Πισάρο. Ενώ ο Σιντιμπέ δεν έπαιξε καθόλου. Είναι παίκτες λοιπόν που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα του αυριανού ματς με τον Άρη. Θεωρητικά όλοι. Και ίσως κανείς δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο, να μπουν και όλοι, παρότι μοιάζει τραβηγμένο σενάριο. Όχι απίθανο όμως, με δεδομένο πως όλοι της τετράδας της επίθεσης, είναι καταπονημένοι. 

Αντίθετα ο Αλμέιδα έχει πολύ περιορισμένη δυνατότητα να δώσει φρεσκάδα στην μεσαία γραμμή. Ούτε ο Γιόνσον και εκτός ανατροπής τελευταίας στιγμής, ούτε ο Γαλανόπουλος θα είναι διαθέσιμοι για το ματς με τον Άρη. Ως εκ τούτου σχεδόν υποχρεωτικά ο Αργεντινός τεχνικός θα πάει αύριο με το δίδυμο Σιμάνσκι και ο Πινέδα στα χαφ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Εκτός αν βρει τρόπο να κάνει και εκεί μια έκπληξη.