Η αξία του ποιοτικού βάθους στο ρόστερ της ΑΕΚ και η τυφλή εμπιστοσύνη του Αλμέιδα (vids)

Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Τσούμπερ

i

/©Intime

Η αξία του ποιοτικού βάθους στο ρόστερ της ΑΕΚ και η τυφλή εμπιστοσύνη του Αλμέιδα (vids)

Κώστας Τόπας 09:59 - 10.04.2023

Η ΑΕΚ χάρη στην ποιότητα και το βάθος που διαθέτει στο ρόστερ της καταφέρνει και φτάνει στην κατάκτηση πολύτιμων βαθμών που την διατηρούν στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση κόντρα στον αξιόμαχο Άρη, ωστόσο ο Στίβεν Τσούμπερ, ερχόμενος από τον πάγκο βγήκε μπροστά και με δύο γκολ χάρισε τη νίκη (3-1) στην Ένωση που παραμένει στην πρώτη θέση, μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Με αυτόν τον τρόπο οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν πάλι τον δρόμο προς την επιτυχία, από έναν παίκτη ο οποίος δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, αλλά ήρθε από τον πάγκο. Τον Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος με τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στον Άρη, έφτασε τα πέντε τέρματα τη φετινή σεζόν. Τη φετινή σεζόν, ο 31χρονος Ελβετός μεσοεπιθετικός αρπάζει κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Ματίας Αλμέιδα και προσφέρει λύσεις στην ομάδα του. Είτε με τα γκολ, είτε με τις ασίστ που μοιράζει.

Μάνταλος και Αραούχο υπέγραψαν το τρίποντο στην Τούμπα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ φτάνει στην κατάκτηση των τριών βαθμών, χάρη σε έναν παίκτη που προέρχεται από τον πάγκο. Την περασμένη αγωνιστική μάλιστα, η Ένωση έφυγε με τη νίκη από την Τούμπα, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Σέρχιο Αραούχο και Πέτρο Μάνταλο. Ο τελευταίος μάλιστα, δεν είχε πάρει φανέλα βασικού κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 71' και σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος με υπέροχο τρόπο «σέρβιρε» στον Αραούχο για το 1-0. 

Άμραμπατ ο λυτρωτής

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, θα διαπιστώσει κανείς ότι η ΑΕΚ έχει πάρει τρίποντα με παρόμοιο τρόπο. Δηλαδή, χάρη στη συνεισφορά ενός παίκτη από τον πάγκο. Την 8η αγωνιστική, η Ένωση υποδέχθηκε τον Ατρόμητο. Σε ένα παιχνίδι που δυσκόλεψε τους «κιτρινόμαυρους», αλλά τελικά έφτασαν στη νίκη, χάρη στο Νόρντιν Άμραμπατ στις καθυστερήσεις. Ο Μαροκινός μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος κι αυτός είχε έρθει από τον πάγκο.

Ο Φαν Βέερτ άνοιξε τον χορό

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη Λαμία στην «OPAP Arena». Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχη, δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ετσι στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ματίας Αλμέιδα, πέρασε τον Τόμας Φαν Βέερτ στον αγωνιστικό χώρο και ο Ολλανδός δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του. Στο 67' άνοιξε το σκορ για την Ένωση και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς, με το εμφατικό 3-0.

Μάνταλος, Τσούμπερ και γκολ

Η 19η αγωνιστική βρήκε την ΑΕΚ να φιλοξενείται στη Νίκαια από τον Ιωνικό. Το ρολόι του φωτεινού πίνακα έδειχνε 1-1 μέχρι το 90'. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Ματίας Αλμέιδα είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο τους Στίβεν Τσούμπερ και Πέτρο Μάνταλο, δύο παίκτες οι οποίοι την περασμένη σεζόν ήταν βασικοί κι αναντικατάστατοι στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ. Στη Νίκαια, το γκολ της... λύτρωσης ήρθε με τον Τσούμπερ στις καθυστερήσεις και χάρη σε αυτό η Ένωση πρόσθεσε τρεις βαθμούς στο σακούλι της. 

Η εμπιστοσύνη του Αλμέιδα στους παίκτες του

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ που έχω», είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος όλους τους ποδοσφαιριστές του και ξέρει να παίρνει από αυτούς το μέγιστο, βασικούς και αναπληρωματικούς. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από την ενδεκάδα που είχε επιλέξει ο Αργεντινός τεχνικός στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. 

Τότε, η ΑΕΚ εκτός αποστολής είχαν τεθεί οι Αρόλντ Μουκουντί, Λάζαρος Ρότα και Γιενς Γιόνσον, με κανέναν από τρεις να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ενώ θέση στο βασικό σχήμα πήραν παίκτες οι οποίοι είχαν αγωνιστεί περισσότερο στο Κύπελλο και δεν είχαν αρκετά λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ο Ματίας Αλμέιδα, δεν δίστασε, προχώρησε σε ροτέισον και στο τέλος δικαιώθηκε, με την Ένωση να κατακτάει σημαντικό προβάδισμα, ενόψει ρεβάνς, με 3-0.

«Μου άρεσε η ομάδα, έπαιξε όπως πρέπει να παίζει σε ένα ντέρμπι. Μου άρεσε περισσότερο γιατί έπαιξαν παιδιά που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στα προηγούμενα παιχνίδια. Κι αυτό είναι απόδειξη ότι γίνεται σωστή ομαδική δουλειά. Στη ζωή αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υπάρχει αξιοπιστία, τα λόγια μας να τα κάνουμε έργα. Ήξερα ότι αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καλά θα δεχόμουν κριτική. Όμως η εμπιστοσύνη στο γκρουπ είναι θεμελιώδης. Απομένουν άλλα δύσκολα 90 λεπτά, αλλά έχουμε πρώτα μπροστά μας ένα άλλο παιχνίδι», ήταν τα λόγια του Αργεντινού τεχνικού μετά τη λήξη της αναμέτρησης.