Η διαχείριση του Αλμέιδα σε ενθουσιασμό και δυνάμεις
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η διαχείριση του Αλμέιδα σε ενθουσιασμό και δυνάμεις

Κώστας Τσίλης 10:36 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 04.04.2023

Για τον Αλμέιδα αυτό που τώρα έχει προτεραιότητα είναι να γίνει διαχείριση των συναισθημάτων των παικτών της ΑΕΚ από τη νίκη στην Τούμπα και του φορτωμένου προγράμματος που ακολουθεί

Η νίκη της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα ήταν κομβική για περισσότερους από έναν λόγους. Και ο Ματίας Αλμέιδα που και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής έχει φάει τον πρωταθλήματισμό με το... κουτάλι, το ξέρει καλύτερα απ' όλους. Ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει επίσης και πόσο πολύ το ήθελαν οι παίκτες του αυτό το αποτέλεσμα. Το είδε, το έζησε μέσα στα αποδυτήρια. Όμως όσο σημαντική και η κομβική και αν ήταν αυτή η νίκη επί του ΠΑΟΚ, πρακτικά δεν έχει δώσει ακόμα τίποτα στην ΑΕΚ. 

Το πιο δυνατό ουρλιαχτό της αγέλης του Αλμέιδα και του αρχηγού της
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:01 - 02.04.2023

Το πιο δυνατό ουρλιαχτό της αγέλης του Αλμέιδα και του αρχηγού της

Άγνωστο αν η νίκη στην Τούμπα ήταν τίτλου για την ΑΕΚ, Σίγουρα όμως ήταν, το πιο δυνατό ουρλιαχτό της αγέλης του Αλμέιδα και ακούστηκε σ’ όλη την ποδοσφαιρική επικράτεια. Γράφει ο Κώστας Τσίλης.

Ο δρόμος μέχρι τον τίτλο είναι ακόμα μακρύς και πλέον για τον Αλμέιδα υπάρχουν δυο βασικά ζητούμενα, που χρίζουν διαχείρισης. Το πρώτο έχει να κάνει με τον ενθουσιασμό που δεδομένα υπάρχει συνολικά μέσα στον οργανισμό της ΑΕΚ. Όλοι προσπάθησαν να μείνουν προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι μετά το ματς στην Τούμπα. Αλλά σε πρακτικά επίπεδο, αυτό θέλει ο Αλμέιδα να το δει και αύριο στο ματς με τον Βόλο. Και με ανάλογη συγκέντρωση από τους παίκτες του, όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. 

Το δεύτερο που ο Αλμέιδα έχει σημασία να διαχειριστεί, είναι το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί. Ή για την ακρίβεια, που συνεχίζεται. Η ΑΕΚ έχει ήδη παίξει ένα πολύ απαιτητικό ματς την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αύριο έχει ματς και πάλι εκτός έδρας με τον Βόλο, την προσεχή Κυριακή υποδέχεται τον Άρη, ενώ την επόμενη Τετάρτη υπάρχει και η ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει πως έχοντας δώσει ήδη ένα ματς πριν δυο μέρες, η ΑΕΚ έχει μπροστά της ακόμα τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. 

Έτσι κι αλλιώς αυτό θα επέβαλλε μια διαχείριση στις δυνάμεις και στο υλικό. Πολύ περισσότερο τώρα, που έχουμε φτάσει σχεδόν στο φινάλε της σεζόν και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είναι φορτωμένοι με κούραση. Ήδη από το ματς της Τούμπας, ο Αλμέιδα έχασε με μυϊκούς τραυματισμούς και τον Σιντιμπέ και τον Άμραμπατ. Επομένως για τον Αργεντινό τεχνικός είναι κεφαλαιώδες, να καταφέρει σ' αυτά τα τρία ματς που ακολουθούν να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει, έχοντας κάνει και διαχείριση των δυνάμεων της ομάδας.