Η εικονική πραγματικότητα της ΑΕΚ στη διακοπή
i

© Intime

Η εικονική πραγματικότητα της ΑΕΚ στη διακοπή

Στην ΑΕΚ περίμεναν πως και πως τη διακοπή για της εθνικές ομάδες, όμως η δουλειά του Ματίας Αλμέιδα δεν θα είναι εύκολη ούτε σε αυτό το διάστημα.

Το πρώτο chapter της σεζόν, που είχε μέσα τα ευρωπαϊκά προκριματικά αλλά και τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, τελείωσε. Σε αυτό η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά με μία μεγάλη πρόκριση κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς ακολούθησε η «γκέλα» με τον Πανσερραϊκό στην «OPAP Arena», ο αποκλεισμός από την Αντβέρπ και η νίκη-θρίλερ επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό.

Το έργο της Ένωσης δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς κλήθηκε να δώσει μέσα σε 20 μέρες έξι παιχνίδια εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν «φωτιά». Και τα τρεισήμισι από αυτά μάλιστα δίχως έναν εκ των κορυφαίων παικτών της, τον Λιβάι Γκαρσία, που τραυματίστηκε στο 36ο λεπτό του πρώτου ματς με την Αντβέρπ στην Αμβέρσα.

Η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων λοιπόν, ήρθε σε πολύ καλό τάιμινγκ για τον Δικέφαλο. Εξάλλου, είναι κάτι το οποίο παραδέχτηκαν και οι άνθρωποι της ομάδας με πρώτο απ' όλους τον Ματίας Αλμέιδα. «Ανυπομονούσα για τη διακοπή, από την προετοιμασία και μετά είχαμε δύο δύσκολους μήνες. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε», είπε χαρακτηριστικά ο «Πελάδο» μετά τη νίκη επί του Βόλου.

Καλή η διακοπή, αλλά...

Το θέμα είναι πως ακόμα και στη διακοπή, ο δρόμος για την ΑΕΚ και τον Ματίας Αλμέιδα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Και αυτό γιατί οι «κιτρινόμαυροι» διαθέτουν αρκετούς διεθνείς στο ρόστερ τους, εκ των οποίων οι περισσότεροι μάλιστα είναι και ενδεκαδάτοι.

Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Αθανασιάδης, Πέτρος Μάνταλος, Λάζαρος Ρότα, Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος, Νταμιάν Σιμάνσκι, Ντομαγκόι Βίντα, Εχσάν Χατζισαφί, Μιλάντ Μοχαμάντι, Ορμπελίν Πινέδα, Άρολντ Μουκουντί και Ζίνι βρίσκονται στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων. Πρόκειται για συνολικά 11 ποδοσφαιριστές και 6 ενδεκαδάτους!

Προλαβαίνουν Γκαρσία και Πισάρο το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, οριακά ο Γκατσίνοβιτς
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:40 - 05.09.2023

Προλαβαίνουν Γκαρσία και Πισάρο το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, οριακά ο Γκατσίνοβιτς

Η δουλειά του Αλμέιδα στο διάστημα της διακοπής έχει και ορίζοντα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε δυο Κυριακές, ειδικά ως προς την επιστροφή ποδοσφαιριστών που αντιμετωπίζουν θέματα τραυματισμών

Άρα, αφενός αυτοί οι παίκτες δεν θα ξεκουραστούν καθόλου, καθώς για εκείνους δεν υφίσταται διακοπή, αλλά συνέχεια αγωνιστικής δράσης. Και αφετέρου, ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να δουλέψει σε αυτό το χρονικό διάστημα με πάρα πολλές και σημαντικές απουσίες. Εν ολίγοις, καλή και η διακοπή, αλλά δεν είναι και όπως φαίνεται...