Η «key pass» του Πισάρo και η πρώτη επιλογή του Αλμέιδα

Ροδόλφο Πισάρο

i

©Intime

Η «key pass» του Πισάρo και η πρώτη επιλογή του Αλμέιδα

Κώστας Τόπας 21:14 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 26.09.2023

Είχε να αγωνιστεί σχεδόν ένα μήνα. Είναι από τους παίκτες με τα λιγότερα αγωνιστικά λεπτά. Παρ' όλα αυτά ο Ροδόλφο Πισάρο αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Ματίας Αλμέιδα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τον Μεξικανό να δικαιώνει τον προπονητή του με την επιλογή που έκανε.

Ο Ροδόλφο Πισάρο επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, έπειτα από αρκετό διάστημα που χρειάστηκε να μείνει στα «πιτς» και συνδύασε το «come-back» του με τον καλύτερο τρόπο, βλέποντας την ομάδα του, ΑΕΚ να φεύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Λεωφόρο. Αυτή ήταν και η τέταρτη συμμετοχή του 29χρονου μεσοεπιθετικού με τα «κιτρινόμαυρα» έχοντας ωστόσο 133' αγωνιστικά λεπτά. Από τα λιγότερα που έχει καταγράψει ποδοσφαιριστής της Ένωσης τη φετινή σεζόν.

Μόνο οι Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος (45'), Ζίνι (49'), Τόμας Φαν Βέερτ και ο νεοαποκτηθέντας Αλεξάντερ Κάλενς (59') έχουν καταγράψει λιγότερα αγωνιστικά λεπτά από τον Πισάρο. Κι όμως στο 64' ο Ματίας Αλμέιδα αποφασίζει να ρίξει στη μάχη τον Μεξικανό, ο οποίος στο 66' έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή. 

Ο Πισάρο μπήκε στην περιοχή κι έκανε το γύρισμα, αλλά Λιβάι Γκαρσία και Ελίασον δεν κατάφεραν να μπουν στην πορεία της μπάλας και να τελειώσουν το γύρισμα. Λίγο αργότερα κι ελάχιστα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο 29χρονος Μεξικανός συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ΑΕΚ να πετύχει δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, ο μετά από λάθος πλάγιο του Μαντσίνι, η μπάλα κατέληξε στον Λιβάι Γκαρσία, αυτός έδωσε στον Πισάρο, ο οποίος έκανε στο 68’ τη μπαλιά στον Τσούμπερ. Ο Ελβετός γύρισε στον Πινέδα κι αυτός με τη σειρά του πλάσαρε τον Μπρινιόλι για το 2-1.

Στη δεύτερη ενέργειά του, στη δεύτερη φορά που ακούμπησε την μπάλα ο Πισάρο που «έφτιαξε» το γκολ των «κιτρινόμαυρων». Ολα αυτά από έναν ποδοσφαιριστή, του οποίου η τελευταία συμμετοχή με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν στις 26 Αυγούστου κόντρα στον Πανσερραϊκό. Εκτοτε είχε μείνει εκτός τόσο για τα παιχνίδια πρωταθλήματος με Βόλο και Ολυμπιακό όσο και με την Μπράιτον στην Ευρώπη. Εκεί που παρακολουθούσε την αναμέτρηση από τον πάγκο.

Παρ' όλα αυτά, ο Ματίας Αλμέιδα θεώρησε πως ο Ροδόλφο Πισάρο ήταν ιδανικός για να περάσει στο ματς της Λεωφόρου και να συμβάλει τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να φύγει με τους τρεις βαθμούς. Την ίδια στιγμή που στον πάγκο περίμεναν οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» Αραούχο, Μάνταλος και Άμπραμπατ.

Ο καθοριστικός Τσούμπερ και το αήττητο σερί της ΑΕΚ με τα γκολ του Ελβετού (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:29 - 26.09.2023

Ο καθοριστικός Τσούμπερ και το αήττητο σερί της ΑΕΚ με τα γκολ του Ελβετού (vids)

Ο Στίβεν Τσούμπερ σε ακόμη ένα ντέρμπι ήταν καθοριστικός, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη και διεύρυνε το σερί που θέλει την Ένωση να κατακτάει τρίποντα κάθε φορά που σκοράρει.

Οι δύο πρώτοι μπήκαν στο 75' και 76' αντίστοιχα, ενώ ο Μαροκινός δεν χρησιμοποιήθηκε. Ο Πισάρο ήταν η πρώτη αλλαγή του Αλμέιδα και στο τέλος τόσο ο Αργεντινός τεχνικός όσο και ο Μεξικανός δικαιώθηκαν.