Η Sun αποκαλύπτει κρούση της ΑΕΚ στη Λέστερ για Βέστεργκααρντ - Τι ισχύει

Γιανίκ Βέστεργκααρντ

i

© Photo by Michael Regan/Getty Images

Η Sun αποκαλύπτει κρούση της ΑΕΚ στη Λέστερ για Βέστεργκααρντ - Τι ισχύει

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 00:00 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 16.07.2023

Δημοσίευμα της Sun θέλει την ΑΕΚ να έχει έρθει σε επαφή με τη Λέστερ για την απόκτηση του 30χρονου Δανού στόπερ, Γιάνικ Βέστεργκααρντ. Ποια είναι η πραγματικότητα...

Η αγγλική Sun κάνει λόγο για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Γιανίκ Βέστεργκααρντ της Λέστερ! Μάλιστα, το εν λόγω ρεπορτάζ θέλει την Ένωση να έχει έρθει ήδη σε επαφή με τις «αλεπούδες» για την απόκτηση του έμπειρου στόπερ.

«Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να προσφέρει στον Βέστεργκααρντ μία διαδρομή απόδρασης από την κόλαση της Λέστερ», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Η ΑΕΚ έχει έρθει σε επαφή με τις “αλεπούδες” για μία πιθανή μεταγραφή του Γιάνικ Βέστεργκααρντ, αν και η αποτίμηση του Βέστεργκααρντ από τους Έλληνες στα περίπου 4 εκατομμύρια λίρες ήταν πολύ χαμηλότερη από την αποτίμηση της Λέστερ».

Στο ρεπορτάζ τονίζεται επίσης ότι η ΑΕΚ ελπίζει να τον αποκτήσει με μειωμένη τιμή με «όπλο» το γεγονός πως η Λέστερ είναι στην Championship με έναν νέο προπονητή που θέλει να φτιάξει τη δική του ομάδα, ενώ στο τέλος αναφέρει: 

«Η Λέστερ θέλει να ανακτήσει μέρος από τα 15 εκατ. λίρες που δαπάνησε, αλλά με ένα χρόνο να απομένει στο συμβόλαιό του, ίσως χρειαστεί να συμβιβαστεί με περίπου 5 εκατομμύρια λίρες. Ακόμη και αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ δαπανηρό για την ΑΕΚ που θα δυσκολευόταν να καλύψει τους μισθούς των 60.000 λιρών την εβδομάδα του Βέστεργκααρντ, εκτός αν η Λέστερ σηκώσει μέρος αυτού του οικονομικού βάρους».

Όπως και να 'χει, το μόνο που υπάρχει ξεκάθαρα ως δεδομένο για την υπόθεση μεταγραφής κεντρικού αμυντικού, είναι πως η ΑΕΚ έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Ψάχνει για έναν στόπερ που θα έρθει για να διεκδικήσει θέση βασικού. Αυτό το δεδομένο, έχει βάλει τους ανθρώπους της Ένωσης σε δύσκολες μεταγραφικές μάχες. Και τους έχει υποχρεώσει να παίζουν σε πολλά ταμπλό, χωρίς να μπορούν να επικεντρωθούν σε μια μόνο περίπτωση.

Μία περίπτωση που φαίνεται να παίζει πολύ δυνατά είναι αυτή του Νέστορ Αραούχο της Κλαμπ Αμέρικα, ενώ υπάρχουν κι άλλα ονόματα που έχουν... κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες. Πάντως, η περίπτωση του Γιανίκ Βέστεργκααρντ δεν είναι από αυτές που έχουν στα υπόψιν τους οι άνθρωποι του Δικεφάλου.