Η νοοτροπία του Λιούμπιτσιτς

Λιούμπιτσιτς

i

Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς/©intime

Η νοοτροπία του Λιούμπιτσιτς

Κώστας Τσίλης 21:51 - 29.02.2024

Ο Λιούμπιτσιτς όχι μόνο έκανε εξαιρετικό ματς απέναντι στον ΠΑΣ, πετυχαίνοντας και το 3-2 για την ΑΕΚ, αλλά έδειξε στη φάση του πρώτου γκολ του Πόνσε, πως έχει νοοτροπία νικητή

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ψηφίστηκε ως MVP από τον κόσμο, ο Έκι Πόνσε. Ποδοσφαιρικά λογικό, καθότι ο Αργεντινός φορ πέτυχε δυο από τρία γκολ της ανατροπής του σκορ από το 1-2, στο 4-2.

Από την άλλη μεριά, με βάση την συνολική εικόνα του ματς, η αλήθεια είναι πως ίσως το βραβείο το άξιζε εξίσου, ίσως και λίγο περισσότερο, ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς.

Όχι μόνο διότι ο 25χρονος χαφ πέτυχε το γκολ με το οποίο έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ με 3-2. Αλλά κυρίως για την συνολική αγωνιστική του προσφορά, στο να αλλάξει εντελώς η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο. Και προφανώς έχει μεγάλη σημασία για τον Αργεντινό τεχνικό να βλέπει και τον Λιούμπιτσιτς να γίνει πολύτιμος για την ΑΕΚ και να βγάζει την ποιότητά του μέσα στο γήπεδο.

Όμως στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ο Λιούμπιτσιτς έδειξε και τη νοοτροπία νικητή που έχει. Στο γκολ της ισοφάρισης του Πόνσε, όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν τρέξει πάνω στον σκόρερ για να πανηγυρίσουν. Όλοι εκτός από τον "Λιούμπι".

Εκείνος έτρεξε αμέσως στα δίχτυα, πήρε την μπάλα αγκαλιά και έφυγε "σφαίρα" για το κέντρο του γηπέδου. Ήθελε να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η σέντρα, προκειμένου η ΑΕΚ να ψάξει και το γκολ της νίκης. Μια νοοτροπία ακριβώς όπως την θέλει ο Αλμέιδα και ταιριάζει στην ΑΕΚ.