Η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι η ΑΕΚ των ανατροπών (vids)

Ορμπελίν Πινέδα & Γιάννης Κώτσιρας

i

©Intime

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι η ΑΕΚ των ανατροπών (vids)

Κώστας Τόπας 11:32 - 22.04.2024

Η ΑΕΚ πήρε μια πολύτιμη νίκη με ανατροπή κόντρα στον Άρη, κάτι που έχει επαναλάβει και με άλλες ομάδες του πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν.

Η ΑΕΚ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, στην επανάληψη κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή με... μπροστάρη τον Άμραμπατ, να πάρει τη νίκη με 2-1 μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» και να παραμείνει στην κορυφή.

Ο Μαροκινός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ένωσης, καθώς πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 84′ κι αυτό ήταν το 20ο τέρμα του με τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ έχει και 15 ασίστ. Παράλληλα, το παιχνίδι απέναντι στον Άρη ήταν το ματς νούμερο 100 για τον 37χρονο εξτρέμ, με τον επίσημο λογαριασμό της ΑΕΚ στο Instagram να δίνει συγχαρητήρια στον παίκτη της.

Ο Άμραμπατ και ένα κουβάρι αποφασισμένων για all in
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:06 - 22.04.2024

Ο Άμραμπατ και ένα κουβάρι αποφασισμένων για all in

Δεν είναι μόνο οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί που πήρε η ΑΕΚ στο Χαριλάου, αλλά και το μήνυμα που έστειλε και ο Άμραμπατ αλλά και όλοι οι συμπαίκτες του, για το πόσο είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και να τα παίξουν όλα για τον στόχο τους - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

«Είμαι πολύ χαρούμενος, η ομάδα μού έφτιαξε και μια φανέλα με το 100. Είχαμε ανάγκη αυτό το γκολ και χαίρομαι πολύ που πέτυχα ένα τόσο σημαντικό γκολ, μάλιστα με το αριστερό. Είναι η τρίτη μου σεζόν στην ΑΕΚ και για την ηλικία μου δεν είναι άσχημο ότι έφτασα τις 100 συμμετοχές. Δεν το περίμενα όταν υπέγραφα, αλλά είναι μια φανταστική ομάδα, με φανταστικό κόσμο και γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλιώς είναι μια… σκατά σεζόν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άμραμπατ, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα προς τους Ενωσίτες να είναι από νωρίς στο γήπεδο και να στηρίξουν την ομάδα με την ενέργεια τους.

Κόντρα στον Άρη, η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή και κατέκτησε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς ενόψει της κούρσας για την κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Πρώτη φορά που οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ και κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση ήταν κόντρα στον Βόλο.

Τότε, η ομάδα της Μαγνησίας προηγήθηκε με τον Ντέλετιτς, αλλά η Ένωση έκανε την ανατροπή με γκολ του Γιόνσον και του Τσούμπερ. Ο Ντέλετιτς ισοφάρισε για το 2-2 της αναμέτρησης, με τον Άμραμπατ να «λυτρώνει», όπως έκανε και στο «Βικελίδης» την ομάδα του στο 90′.

Ακολούθησε η ανατροπή με τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είχαν βρεθεί μπροστά στο σκορ χάρη στο γκολ του Τζούρισιτς, αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Τσούμπερ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πινέδα πέτυχε το νικητήριο τέρμα, με την Ένωση να παίρνει μια τεράστια νίκη. Η τελευταία ανατροπή της νταμπλούχου Ελλάδος, ήταν στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε εκείνο το παιχνίδι η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με γκολ του Σιμάνσκι, αλλά οι Ηπειρώτες έφεραν τούμπα το ματς με τα γκολ των Σομποσίνσκι και Τζίμα. Παρ' όλα αυτά οι «κιτρινόμαυροι» δεν το έβαλαν κάτω και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πόνσε πέτυχε δύο γκολ και Ρόμπερτ Λιούμπισιτς πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με τον Δικέφαλο στο στήθος, για να σφραγίσουν τον τρίποντο για την ΑΕΚ με 4-2 στην «OPAP Arena».