Λυτρωτής Άμραμπατ «υπέγραψε» την ανατροπή της ΑΕΚ και τώρα... Παναθηναϊκός!

Λυτρωτής Άμραμπατ «υπέγραψε» την ανατροπή της ΑΕΚ και τώρα... Παναθηναϊκός!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος Κώστας Τσίλης 21:34 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:48 - 21.04.2024

Η ΑΕΚ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, στην επανάληψη κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή με... μπροστάρη τον Άμραμπατ, να πάρει τη νίκη με 2-1 μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» και να παραμείνει στην κορυφή. Και τώρα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια...

Η ΑΕΚ όπως συνέβη και στις δυο προηγούμενες φετινές της επισκέψεις στο «Κλεάνθης Βικελίδης», είδε ξανά τον «χάρο» με τα μάτια της. Μόνο που αυτή την φορά, κατάφερε να βρει γκολ νίκης και να παραμείνει πρώτη στην βαθμολογία και ολοζώντανη στην «μάχη» του τίτλου. Έστω και αν χρειάστηκε να φτάσει μέχρι το φινάλε του ματς για να μπορέσει να κάνει το 2-1. Μέχρι εκείνο το σημείο, έπαιζε ουσιαστικά μόνη της, απέναντι στον Χουτεσιώτη.

Ο τερματοφύλακας του Άρη μπήκε στην ενδεκάδα όταν ο Κουέστα ανέβασε πυρετό και έμεινε στην κρεβάτι του. Και έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και κυρίως στο δεύτερο, είχε τις απαντήσεις σ’ οτιδήποτε δοκίμαζε η ΑΕΚ στην επιθετική της λειτουργία. Είχε τις απαντήσεις στις 11 από τις 12 τελικές που έκανε η Ένωση στην αντίπαλη εστία (συν ακόμα 17 εκτός εστίας). Διότι στην 12η, ο Άμραμπατ με την τελευταία ικμάδα δύναμης που του είχε απομείνει καθώς έπαιζε και κουρασμένος και τραυματίας, βρήκε τρόπο να νικήσει τον Χουτεσιώτη.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ αφενός ήταν καλύτερη από τον Άρη, σ’ όλο το διάστημα του παιχνιδιού. Αφετέρου ήταν αυτή που είχε και το κίνητρο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Άρης εκμεταλλεύτηκε ζητήματα που είχε η Ένωση στην ανασταλτική της λειτουργία. Και μάλιστα ο Αθανασιάδης είχε κάνει δυο εξαιρετικές αποκρούσεις. Ακόμα και Τρίτη έκανε στο σουτ του Μορόν, αλλά το VAR είπε πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Όμως η ΑΕΚ φαινόταν πως ήταν πολύ καλά επιθετικά. Και το επιβεβαίωσε στο δεύτερο ημίχρονο όπου ισοφάρισε νωρίς. Αλλά και με τον Άμραμπατ, τον Ελίασον, τον Πόνσε αλλά και τον Τσούμπερ, έκανε επιθέσεις κατά κύματα στην εστία του Άρη. Έχανε την μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, μέχρι να δώσει την λύση στο φινάλε ο Άμραμπατ και να πάρει η Ένωση τρεις υπέρπολυτιμούς βαθμούς.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μοντόγια, Μπράμπετς, Ρόουζ (93’ Δεληζήσης), Βερτστράτε(46’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (77’ Ζουλ), Γκαρθία (64’ Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Παναγίδης, Μορόν (77΄ Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (83’ Φερνάντες), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71’ Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (86’ Γαλανόπουλος), Ελίασον (71’ Πινέδα), Τσούμπερ (83’ Λιούμπιτσιτς), Πόνσε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Το κίνητρο που είχε η ΑΕΚ και αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήταν αυτό που την οδήγησε για να κάνει την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το μαχαίρι στα δόντια και αποφασισμένη να το γυρίσει το ματς. Και το γύρισε.

MVP

Ο Νορντίν Άμραμπατ τα έκανε όλα μέσα στο ματς. Κυριολεκτικά. Ό,τι καλό έκανε η ΑΕΚ στην επίθεση, ήταν από τα πόδια του και πέτυχε και το γκολ της νίκης. Και μάλιστα με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Με το κλασικό του 4-2-3-1 πήγε και σ’ αυτό το ματς ο Άκης Μάντζιος, αλλάζοντας ωστόσο πρόσωπα σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με τον Νταρίντα και τον Βερστράτε στα χαφ και τον Μανού Γκαρθία μπροστά τους σε ρόλο ελεύθερο. Στην κορυφή ήταν ο Μορόν και ο Ζαμόρα με τον Παναγίδη στα δυο άκρα. Αλλαγές έκανε σε πρόσωπα και ο Ματίας Αλμέιδα, χωρίς να αλλάζει όμως σχηματισμό. Ο Γιόνσον με τον Σιμάνσκι ήταν στις θέσεις των χαφ, ενώ ο Τσούμπερ σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον Πόνσε που ήταν ο φορ. Και ο Άμραμπατ με τον Ελίασον ήταν στα δυο άκρα της επίθεσης.