Μάνταλος και Γαλανόπουλος ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία την Κυριακή
i

Πέτρος Μάνταλος, Κώστας Γαλανόπουλος/©intime

Μάνταλος και Γαλανόπουλος ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία την Κυριακή

Κώστας Τσίλης 10:39 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 12.05.2023

Πολύ ξεχωριστή θα είναι η Κυριακή για τον Μάνταλο και τον Γαλανόπουλο, καθώς ετοιμάζονται να βάλουν τα ονόματα τους δίπλα σ' αυτά τεράστιων παικτών της ΑΕΚ της δεκαετίας του '90

Προφανώς για όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, η Κυριακή θα είναι μια πολύ ξεχωριστή και πολύ σημαντική ημέρα. "Αφού πρώτα κερδίσουν τον Βόλο" όπως σίγουρα θα έκανε παρέμβαση για να συμπληρώσει ο Ματίας Αλμέιδα". Όμως η αλήθεια είναι πως ο Πέτρος Μάνταλος και ο Κώστας Γαλανόπουλος, ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία. 

Αν γίνουν όλα όπως πρέπει, οι δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, θα είναι οι μοναδικοί τα τελευταία 30 χρόνια, που θα έχουν σηκώσει δυο πρωταθλήματα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Τόσο ο Μάνταλος, όσο και ο Γαλανόπουλος, ήταν παρόντες στην κατάκτηση του τίτλου του 2018. Και είναι οι μοναδικοί δυο παίκτες που θα σηκώσουν και την Κυριακή την ίδια κούπα. 

Μάνταλος και Γαλανόπουλος θα βάλουν τα ονόματα τους δίπλα σ' αυτά τεράστιων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ της δεκαετίας του '90, που ήταν μέλη εκείνης της μεγάλης ομάδας της Ένωσης με τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Και φυσικά πρόκειται για ένα τεράστια επίτευγμα για τους δυο διεθνείς να έχουν σηκώσει δυο πρωταθλήματα, αν αναλογιστεί κανείς πως έχουν φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα τεράστιοι παίκτες χωρίς να έχουν χαρεί ούτε ένα. Ο Ντέμης Νικολαϊδης, ο Άκης Ζήκος, ο Τραϊανός Δέλλας, είναι ίσως τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. 

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως και ο Μάνταλος και ο Γαλανόπουλος, έχουν μπροστά του όλο τον χρόνο για να συνεχίσουν να σηκώνουν πρωταθλήματα με την ΑΕΚ. Και να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία, κυνηγώντας ρεκόρ που κρατούν πλέον πάνω από 30 χρόνια.