Με απόφαση Μελισσανίδη θα βρίσκονται στο μουσείο της ΑΕΚ και οι... Βασιλόπουλος, Σκουρλέτης, Λαφαζάνης!

Δημήτρης Μελισσανίδης

i

© Intime

Με απόφαση Μελισσανίδη θα βρίσκονται στο μουσείο της ΑΕΚ και οι... Βασιλόπουλος, Σκουρλέτης, Λαφαζάνης!

Sportal newsroom 15:40 - 27.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:41 - 27.11.2023

Η ΑΕΚ πήρε την απόφαση να βάλει στο Μουσείο της Ιστορίας της τα πρόσωπα εκείνων που την «πολέμησαν» με αφορμή την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς - OPAP Arena».

H AEK αποφάσισε ότι στο Μουσείο της, το οποίο θα εγκαινιαστεί σε λίγο καιρό θα υπάρχει ειδικός χώρος με αναφορές σε πρόσωπα και κυρίως φωτογραφίες τους σε άτομα που η «Ένωση» θεωρεί ότι τορπίλισαν το μέλλον του Συλλόγου, την ζωή της ΑΕΚ, που είναι το νέο της γήπεδο, η «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena». 

«Ο κόσμος της ΑΕΚ που θα επισκέπτεται το Μουσείο, θα πρέπει να θυμάται και οι μέλλουσες γενιές που δεν θα τα έχουν ζήσει να μαθαίνουν, ποιοι επιχείρησαν να ακυρώσουν το πεπρωμένο της ομάδας», ανέφεραν πηγές από τους «κιτρινόμαυρους». 

«Θα υπάρχει ειδικός χώρος στο Μουσείο με αναφορές σε πρόσωπα και κυρίως φωτογραφίες τους όπως ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος. Πέντε χρόνια αναίτιου πολέμου για το γήπεδο, αποτυπώνονται στην παρουσία του ως δήμαρχος στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Όπως και στην παρουσία προσώπων που ήταν στενοί του σύμβουλοι και τον επηρέαζαν, όπως ο τότε δημοτικός σύμβουλος, ο γιατρός Θανάσης Μάλλιος», συμπλήρωναν

«Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο του 2014, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όλο εκείνο το διάστημα κρατούσε στο συρτάρι του την κομβικής σημασίας Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν την υπέγραφε χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Προκάλεσε τεράστια καθυστέρηση και υπέγραψε την Μελέτη κυριολεκτικά την τελευταία μέρα της θητείας του, όταν δεν είχε άλλο περιθώριο», συμπλήρωναν και θύμιζαν την εξωφρενική πρόταση Σκουρλέτη: «Ο διάδοχος του Λαφαζάνη, Παναγιώτης Σκουρλέτης, από τον οποίο η ΑΕΚ άκουσε την απίστευτη πρόταση να εγκαταλείψει το οικόπεδο της, και να φτιάξει γήπεδο στην παλιά εγκατάσταση της Ρενό!».

«Αυτοί ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, αλλά και άλλοι που πρωταγωνίστησαν στις προσπάθειες ακύρωσης του έργου ζωής για την ΑΕΚ, θα έχουν την θέση τους για πάντα στην ιστορική μνήμη κι αυτό θα αποτυπωθεί στο Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ», τόνιζαν.

Πηγές από την ΑΕΚ επίσης ανέφεραν πως «το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ θα είναι εκεί για πάντα να θυμίζει τις λαμπρές στιγμής στην ιστορία του Συλλόγους, αλλά και τον πόλεμο που δέχθηκε η Ένωση στην μεγάλη προσπάθεια που έκανε κόντρα σε όλους και σε όλα για το γήπεδό της. Για το στολίδι της. Για την «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena». Η ΑΕΚ βρήκε μπροστά της εμπόδια και εχθρική διάθεση από ανθρώπους και φορείς που έτυχε να τους εκπροσωπούν, που ούτε καν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Απείλησαν την εξέλιξη του πλάνου ακόμη και με ακύρωση και τελικά προκάλεσαν μεγάλες και αναίτιες καθυστερήσεις. Κι όλα αυτά μόνο και μόνο λόγω εμπάθειας».