Ο Αλμέιδα θέλει σε κάθε προπόνηση, να υπάρχει η πρόκληση της νίκης
i

ΑΕΚ προπόνηση/intime

Ο Αλμέιδα θέλει σε κάθε προπόνηση, να υπάρχει η πρόκληση της νίκης

Κώστας Τσίλης 00:10 - 07.07.2023

Κάθε άσκηση, σε κάθε προπόνηση της ΑΕΚ, ακόμα και να έχει μικρά ή και καθόλου τέρματα, έχει σίγουρα ένα challenge και δεδομένα έναν νικητή και ηττημένο

Από την μέρα που έχει ξεκινήσει η δουλειά της ΑΕΚ εδώ στο Μπουργκ Χάαμσταντ, ο Ματίας Αλμέιδα δεν έχει κάνει ούτε μια φορά ένα κανονικό οικογενειακό δίτερμα. Για περισσότερους από έναν λόγους, που οι περισσότεροι έχουν να κάνουν με τον προγραμματισμό. Επομένως θεωρητικά δεν θα υπήρχε ούτε μια προπόνηση της ΑΕΚ, στην οποία θα μπορούσε να υπάρξει... νικητής και ηττημένος. Στην πράξη όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Εντελώς... ανάποδα. 

Δεν υπάρχει ούτε μια προπόνηση εδώ στην προετοιμασία στην Ολλανδία, για την ακρίβεια δεν υπάρχει ούτε μια άσκηση, που ο Αλμέιδα να μην βάζει ένα challenge στους ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Μ' αυτό τον τρόπο ο Αργεντινός τεχνικός θεωρεί πως βάζει τους ποδοσφαιριστές του σε διαδικασία αφενός να τσιτωθούν περισσότερο, αφετέρου να μην μπουν έστω και ασυναίσθητα ποτέ σε διαδικασία απλής διεκπεραίωσης. 

Όλα αυτά τα challenge βοηθούν τους ποδοσφαιριστές να βγάλουν το πάθος και την ένταση που απαιτεί κάθε φορά ο Αλμέιδα, αλλά μέσα από την διαδικασία του ανταγωνισμού μεταξύ τους. Είναι χαρακτηριστικό πως πάντα θα υπάρξει μια διαφωνία για το σκορ, όπως έγινε στην άσκηση στην απογευματινή προπόνηση που οι πόντοι κερδιζόντουσαν με συμπλήρωση αριθμού συνεχόμενων μεταβιβάσεων. Όπως και πάντα πάντα θα υπάρξουν πανηγυρισμοί από τους νικητές. 

Μάλιστα υπάρχουν πάντα και ποδοσφαιριστές που αρνούνται να δεχθούν την ήττα. Όπως ο Άμραμπατ ή ο Σιντιμπέ, που μπήκαν το πρωί και χάλασαν την... φωτογραφία που ήθελε να βγάλει η ομάδα των νικητών μετά την επικράτηση σ' ένα μίνι δίτερμα σε μικρό χώρο. Κάπως έτσι, ο Αλμέιδα κρατά και σε καλή ψυχολογία και τσιτωμένους τους ποδοσφαιριστές του και γίνεται και σωστή δουλειά στα κομμάτια της τακτικής.