Ο Αλμέιδα δεν αφήνει τίποτα να «τορπιλίσει» το κλίμα στα Σπάτα

ΑΕΚ

i

ΑΕΚ, προπόνηση/©intime

Ο Αλμέιδα δεν αφήνει τίποτα να «τορπιλίσει» το κλίμα στα Σπάτα

Κώστας Τσίλης 14:13 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:40 - 22.03.2023

Εκείνο που φάνηκε και στη σημερινή προπόνηση στα Σπάτα, είναι πως ο Αλμέιδα δεν αφήνει απολύτως τίποτα να χαλάσει το κλίμα που υπάρχει μέσα στην ΑΕΚ

Προφανώς και ο Ματίας Αλμέιδα θα ήθελε να έχουν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά τα δυο τελευταία στην σειρά ντέρμπι της ΑΕΚ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Άλλωστε φάνηκε και από τις αντιδράσεις του κατά την διάρκεια των παιχνιδιών. Επίσης ο Αργεντινός τεχνικός είδε και την απογοήτευση στους ποδοσφαιριστές του, ενώ ξέρει καλά και πως αισθάνθηκε ο κόσμος. Όμως ο Αλμέιδα ξέρει καλά πως ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει. Και το πρώτιστο είναι να μην αφήσει απολύτως τίποτα να "τορπιλίσει" το καλό κλίμα μέσα στην ομάδα.

Αυτό είναι κάτι που φάνηκε πολύ καθαρά και στη σημερινή προπόνηση στα Σπάτα. Ο ίδιος ο Αλμέιδα ήταν σε εξαιρετική διάθεση, «πείραζε» συνεχώς όλους τους ποδοσφαιριστές του, ενώ και το πρόγραμμα της δουλειάς, ήταν περισσότερο στην λογική της ψυχολογικής αποφόρτισης και λιγότερο δουλειά στην τακτική. Είναι χαρακτηριστικό πως στις περισσότερες από τις ασκήσεις συμμετείχε και ο ίδιος ο Αργεντινός και μάλιστα με διάθεση να βάλει... φιτίλια. 

Ενώ στο πρόγραμμα υπήρχαν και ασκήσεις για παιχνίδι ένας εναντίον ενός και στόχο το σκοράρισμα σε μικρά τέρματα, στις οποίες ο Αλμέιδα έβαλε και τους συνεργάτες του, αλλά ακόμα και... φροντιστές. Κάτι που χαλάρωσε εντελώς τους ποδοσφαιριστές και τους έβαλε σε μια διαδικασία πραγματικά να απολαύσουν την προπόνηση. Το αποτέλεσμα ήταν, το κλίμα να μην θυμίζει σε καμία περίπτωση την απογοήτευση που υπήρχε στα αποδυτήρια, μετά την ισοπαλία της Κυριακής. Και αυτό ήταν το ζητούμενο για τον Αλμέιδα.