Το πιο σημαντικό δεκαήμερο για τον Μοχαμάντι

Μοχαμαντί

i

Μιλάντ Μοχαμάντι/©intime

Το πιο σημαντικό δεκαήμερο για τον Μοχαμάντι

Κώστας Τσίλης 08:29 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:33 - 22.03.2023

Ο Μοχαμάντι έμεινε στα Σπάτα και εκτός εθνικής Ιράν και θα "τρέξει" μέσα σ' αυτή την διακοπή του πρωταθλήματος για να προλάβει να καλύψει το χαμένο έδαφος στο κομμάτι της ετοιμότητας

Μέχρι και το Μουντιάλ του Κατάρ, η σεζόν αυτή πήγαινε ονειρεμένα για τον Μιλάντ Μοχαμάντι. Είχε κερδίσει θέση βασικού στην ΑΕΚ και με εξαιρετικές εμφανίσεις. Είχε πάει ως βασικός στην εθνική του Ιράν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μέχρι που τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς της διοργάνωσης και από τότε η σεζόν μετατράπηκε σε εφιάλτη. Τώρα πλέον ο Μοχαμάντι έχει επιστρέψει ξανά στην αγωνιστική δράση, αλλά το δεκαήμερο που έχει μπροστά του, είναι και το πλέον σημαντικό. 

Σε αντίθεση μ' ότι έχει συμβεί με τον Γκατσίνοβιτς, τον Ελίασον και μετέπειτα τον Φαν Βέερτ και τον Φερνάντες, ο Ιρανός ακραίος μπακ είναι ο μοναδικός που από τότε που μπήκε ξανά στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων και στις αποστολές, δεν έχει πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής. Αυτό δεν έγινε μόνο επειδή ο Εχσάν Χατζισαφί έκανε εξαιρετικά ματς και δεν μπορούσε να βγει από την ενδεκάδα. Είχε να κάνει και με τον βαθμό ετοιμότητας του Μοχαμάντι. 

Ο Ιρανός μπακ χρειαζόταν τον χρόνο του για να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Ήταν στην αποστολή της ΑΕΚ ήδη από το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Αλλά ουσιαστικά αυτό που χρειαζόταν, ήταν αυτό το διάστημα της διακοπής για τις εθνικές ομάδες, προκειμένου να φορτσάρει. Εξ ου και έμεινε εκτός κλήσεων της εθνικής Ιράν. Ο Μοχαμάντι θα δουλέψει αυτό το διάστημα στα Σπάτα. 

Στόχος του Ιρανού μπακ, είναι όταν θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, να είναι πλέον σε απόλυτο βαθμό ετοιμότητας για να διεκδικήσει και πάλι θέση στην ενδεκάδα. Με τις εμφανίσεις που κάνει ο Χατζισαφί δεν είναι εύκολο να βγει από τις βασικές επιλογές του Ματίας Αλμέιδα. Ωστόσο με δεδομένο πως πλέον το πρόγραμμα της ΑΕΚ θα είναι πολύ βαρύ, με συνεχόμενα ματς υψηλών απαιτήσεων, αν σ' αυτό το διάστημα της διακοπής ο Μοχαμάντι επιστρέψει στο 100% της ετοιμότητας του, είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα κληθεί να ξεκινήσει και πάλι στην βασική ενδεκάδα.