Χωρίς Γκαρσία, η ΑΕΚ έμεινε για πρώτη φορά στο μηδέν στη Φιλαδέλφεια
i

Λιβάι Γκαρσία/intime

Χωρίς Γκαρσία, η ΑΕΚ έμεινε για πρώτη φορά στο μηδέν στη Φιλαδέλφεια

Κώστας Τσίλης 13:39 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:41 - 21.03.2023

Στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ έμεινε στο μηδέν στην Opap Arena και αυτό δεν είναι άσχετο με την απουσία του Γκαρσία

Η ΑΕΚ πήγε στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έχοντας ήδη χάσει το πρώτο ματς μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά κρατώντας ακόμα ένα σερί. Είχε σκοράρει σ' όλα τα παιχνίδια μέσα στην Opap Arena. Όμως την Κυριακή έμεινε για πρώτη φορά φέτος στο μηδέν στην επίθεση εντός έδρας. 

Κάποιός μπορεί να το αποδώσει στο γεγονός πως η ΑΕΚ έκανε λιγότερες τελικές προσπάθειες, αναλογικά με τις γενικές επιδόσεις της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χωρίς πάντως και οι 13 να είναι λίγες για ένα ντέρμπι. Αλλά ακόμα και αυτό κάπου οφείλεται. Και πιθανότατα συνδέεται (και) με την απουσία του Λιβάι Γκαρσία από την κορυφή της επίθεσης. 

Από μόνο του το γεγονός πως απουσίαζε ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στην φετινή σεζόν, συνιστά ένα σημαντικό αγωνιστικό ζήτημα. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για έναν παίκτη όπως ο Λιβάι που είναι κομβικός για την λειτουργία της ομάδας. Και ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει πετύχει όλα τα γκολ του μέσα στο 2023, στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ο Γκαρσία έχει πετύχει συνολικά στην φετινή σεζόν 15 στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Τα δέκα μέσα στο 2022 και τα 5 στο 2023. Αλλά και τα πέντε αυτά, είναι σε παιχνίδια της ΑΕΚ μέσα στην Opap Arena. Μάλιστα τα δυο εξ αυτών, ήταν στο ντέρμπι για τα ημιτελικά του κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. 

Προφανώς για τον Ματίας Αλμέιδα συνιστούσε τεράστια πλήγμα η απουσία του Γκαρσία, διότι ένας από τους πυλώνες του αγωνιστικού οικοδομήματος, είναι η παρουσία του Λιβάι στην κορυφή της επίθεσης. Και το ζητούμενο πλέον είναι, να τον έχει στο ματς της Τούμπας με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Κάτι που θα φανεί από τις προπονήσεις της προσεχούς εβδομάδας.