Ο Αλμέιδα έχει την... πολυτέλεια για διλήμματα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ντέρμπι στο Φάληρο

Ματίας Αλμέιδα

i

©Intime

Ο Αλμέιδα έχει την... πολυτέλεια για διλήμματα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ντέρμπι στο Φάληρο

Κώστας Τσίλης 08:46 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:47 - 06.01.2024

Αυτή την φορά το «οπλοστάσιο» του Αλμέιδα είναι σχετικά γεμάτο και ως εκ τούτου έχει διλήμματα σε αρκετές θέσεις της ενδεκάδας για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό

Υπήρξαν πολλές φορές από την αρχή της φετινής σεζόν, που οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα για ενδεκάδα σε παιχνίδι της ΑΕΚ, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, ήταν σχεδόν μετρημένα κουκιά. Άλλωστε ο Αργεντινός τεχνικός δεν είχε ούτε σ' ένα ματς πλήρη την ομάδα. Ούτε καν στο πρώτο μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία. Επομένως σίγουρα θα το αισθάνεται πρώτος ο ίδιος ο Αλμέιδα ως πολυτέλεια, το γεγονός πως για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, το οπλοστάσιό του είναι σχετικά γεμάτο. 

Βεβαίως υπάρχουν οι απουσίες των δυο Ιρανών αριστερών μπακ, του Μουκουντί και του Ζίνι. Επίσης ο Φερνάντες ακόμα δεν είναι έτοιμος να μπει σε αποστολή. Ενώ και ο Αραούχο που έσπασε ξανά όλα τα κοντέρ με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ακόμα δεν είναι (φαίνεται να είναι) έτοιμος για βασική ενδεκάδα. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι πως ειδικά από την μεσαία γραμμή και μπροστά, ο Αλμέιδα έχει πολλές επιλογές για το βασικό σχήμα του παιχνιδιού στο Φάληρο. Εξ ου και έχει και διλήμματα πριν την τελική επιλογή για μπόλικες θέσεις. 

Όπως για παράδειγμα στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ο Νίκλας Ελίασον είναι συνήθως η πρώτη επιλογή του Αλμέιδα στα πιο πολλά ματς. Αλλά στην Ευρώπη και στα μεγάλα παιχνίδια, προτιμά περισσότερο την εμπειρία του Νορντίν Άμραμπατ. Επομένως οι δυο τους διεκδικούν την θέση, ίσως με τον Μαροκινό να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Κρίνοντας πάντα με βάση τα φετινά πεπραγμένα του Αλμέιδα ως προς τις επιλογές του. 

Επίσης δίλημμα έχει ο Αργεντινός τεχνικός και για τον παίκτη που θα βάλει κοντά στον Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση. Θεωρητικά τον πρώτο λόγο τον έχει ο Στίβεν Τσούμπερ. Αλλά δεν θα αποτελέσει καμία έκπληξη, αν τελικά ο Αλμέιδα πάει στην επιλογή του Πέτρου Μάνταλου. Και φυσικά όλο αυτό, με δεδομένο πως, πάλι θεωρητικά, ο Αργεντινός τεχνικός θα κρατήσει τον Ορμπελίν Πινέδα σε ρόλο δεύτερου χαφ δίπλα στον Σιμάνσκι και δεν θα του δώσει κάποιον ρόλο έκπληξη. 

Ο Πινέδα είναι και πάλι ο ρυθμιστής του σχηματισμού της ΑΕΚ για το ματς στο Καραϊσκάκη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:04 - 05.01.2024

Ο Πινέδα είναι και πάλι ο ρυθμιστής του σχηματισμού της ΑΕΚ για το ματς στο Καραϊσκάκη

Ο Αλμέιδα έχει βάλει στο τραπέζι τις αγωνιστικές αποφάσεις για το πλάνο του ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό και το... κτίσει πάνω στον ρόλο που θα αποφασίσει να δώσει στον Πινέδα

Ακόμα και στην άμυνα, όπου αυτή την φορά οι επιλογές λόγω των απουσιών είναι περιορισμένες, ο Αλμέιδα φαίνεται να έχει δίλημμα. Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και ο Λάζαρος Ρότα διεκδικούν την θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Αργεντινός τεχνικός συνήθως στα ντέρμπι προτιμά τον Γάλλο μπακ. Μόνο που ο Σιντιμπέ τώρα προέρχεται από τραυματισμό, ενώ είναι ο μοναδικός που μπορεί να καλύψει την θέση και στο αριστερό άκρο της άμυνας, στην περίπτωση που προκύψει κάτι με τον Σταύρο Πήλιο.