Ο Πινέδα είναι και πάλι ο ρυθμιστής του σχηματισμού της ΑΕΚ για το ματς στο Καραϊσκάκη

Ορμπελίν Πινέδα

i

© intime

Ο Πινέδα είναι και πάλι ο ρυθμιστής του σχηματισμού της ΑΕΚ για το ματς στο Καραϊσκάκη

Κώστας Τσίλης 18:04 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 20:31 - 27.02.2024

Ο Αλμέιδα έχει βάλει στο τραπέζι τις αγωνιστικές αποφάσεις για το πλάνο του ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό και το... κτίσει πάνω στον ρόλο που θα αποφασίσει να δώσει στον Πινέδα

Προφανώς για τον Ματίας Αλμέιδα είναι πολύ καλός λόγος για να χαμογελάει πλατιά, το γεγονός πως ετοιμάζει το αγωνιστικό πλάνο ενός ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, με πολύ μικρότερο απουσιολόγιο σε σχέση μ' αυτό που είχε στα ματς πριν από τις γιορτές. Και το χαμόγελο του τεχνικού της ΑΕΚ είναι ακόμα πιο πλατύ, όταν ξέρει πως θα είναι διαθέσιμος ο Ορμπελίν Πινέδα.  Η πραγματικότητα είναι πως ο Μεξικανός χαφ είναι και βαρόμετρο για την ομάδα, αλλά και ισχύει και με βάση τους αριθμούς το no Πινέδα, no πάρτι. 

Πρόκειται ίσως για τον πιο κομβικό παίκτη του ρόστερ της ΑΕΚ. Εξ ου και επί της ουσίας ο ρόλος που θα πάρει για το κυριακάτικο ματς στο Φάληρο, θα είναι το κριτήριο για τον σχηματισμό με τον οποίο θα βάλει στο γήπεδο ο Αλμέιδα την ομάδα. Μάλιστα το γεγονός πως ο Πινέδα μπορεί να ανταποκριθεί εξίσου... εξαιρετικά σε πολλές θέσεις, δίνει και στον Αργεντινό τεχνικό μια μεγάλη ευελιξία στις αποφάσεις που θα πάρει ως προς το αγωνιστικό πλάνο. 

Φέτος ο Αλμέιδα χρησιμοποιεί τον Πινέδα κυρίως σε ρόλο «οκταριού» στον άξονα, δίπλα στον αμυντικό χαφ. Μια θέση που δεδομένα ταιριάζει πολύ στον Μεξικανό και από την οποία γίνεται πολύ επιδραστικός σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Αυτόν τον ρόλο είχε δώσει ο Αλμέιδα στον Πινέδα και πέρυσι, σ' όλα τα παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό. Αντίθετα μ' ότι έκανε στα υπόλοιπα ματς με χαρακτηριστικά ντέρμπι, στα οποία προτιμούσε δυο αμυντικά χαφ και τον Μεξικανό στα άκρα. 

Προφανώς και αυτά τα δεδομένα δίνουν ενδείξεις για τις σκέψεις του Αλμέιδα, αλλά όχι αποδείξεις. Σίγουρα όμως, το κτίσιμο του σχηματισμού, θα ξεκινήσει από την τελική απόφαση του Αργεντινού για τον ρόλο του Πινέδα. Αν δηλαδή ο Μεξικανός θα είναι δεύτερος χαφ στον άξονα ή θα πάει στα άκρα της επίθεσης ή ακόμα και πίσω από τον σέντερ φορ. Και είναι μια απόφαση, που πιθανότατα θα έχει καν κλειδώσει οριστικά στο μυαλό του Αλμέιδα