Ο Αλμέιδα ξέρει ακριβώς τι ισχύει με τον Πισάρο

Ο Αλμέιδα ξέρει ακριβώς τι ισχύει με τον Πισάρο

Κώστας Τσίλης 19:29 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:31 - 16.11.2023

Ακόμα ο Πισάρο δεν έχει προσφορά στην ΑΕΚ ανάλογη των δυνατοτήτων του, αλλά ο Αλμέιδα εξακολουθεί να του έχει εμπιστοσύνη

Ο Ροντόλφο Πισάρο είναι καλοκαιρινή προσθήκη της ΑΕΚ. Είναι μια προσθήκη ποιοτική, με υψηλό συμβόλαιο, από την οποία ο Ματίας Αλμέιδα έχει και υψηλές απαιτήσεις. Μέχρι τώρα, ο Μεξικανός χαφ δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί πλήρως. Έχει κάνει κάποια καλά ματς, όπως για παράδειγμα απέναντι στον Πανσερραϊκό, αλλά η μεγάλη εικόνα είναι πως ακόμα η προσφορά του δεν είναι ανάλογη των δυνατοτήτων του. 

Παρόλα αυτά ο Αλμέιδα είναι σε θέση να κατανοήσει τι ισχύει με την περίπτωση του Πισάρο και ως εκ τούτου δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον ποδοσφαιριστή. Ο Αργεντινός τεχνικός ήξερε πως ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός θα είχε δυο μεγάλες δυσκολίες ως προς την προσαρμογή του στην ΑΕΚ και γι αυτό θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο απ' ότι οποιοσδήποτε άλλος ξένος παίκτης. 

Η πρώτη δυσκολία αφορά το γεγονός πως ο Πισάρο για πρώτη φορά στην καριέρα του, πέρασε τον Ατλαντικό. Είναι η πρώτη του φορά στην Ευρώπη και αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ειδικά όταν αυτό δεν γίνεται στα 22 ή στα 23 του χρόνια, αλλά κοντά στα 30. Είναι όλα εντελώς διαφορετικά απ' όσα είχε μάθει ο Πισάρο. Και αυτό θέλει τον χρόνο του στην προσαρμογή και ο Αλμέιδα το ήξερε και το περίμενε. 

Η δεύτερη δυσκολία έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού στον οποίο ο Πισάρο θα πρέπει να προσαρμοστεί. Αυτό το αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ, αλλά και ο ρόλος που θέλει να δώσει ο Αλμέιδα στον Μεξικανό, είναι εντελώς διαφορετικά απ' ότι ο ποδοσφαιριστής έκανε τις προηγούμενες σεζόν στις ΗΠΑ. Παιχνίδι με πολλή ένταση και πολλές φορές σε ρόλο ακραίου επιθετικού. Και σ' αυτό το κομμάτι, η προσαρμογή απαιτεί χρόνο. 

Ο Αλμέιδα ξέρει τι μπορεί να πάρει από τον Πισάρο. Ξέρει και τα πλεονεκτήματα του και τις δυνατότητες του. Και εξακολουθεί να θεωρεί πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Μεξικανού μεσοεπιθετικού. Παρότι μέχρι τώρα, δεν έχει την προσφορά θα μπορούσε να έχει, με βάση αυτά τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες.