Ο Αλμέιδα πάει για γερό ανακάτεμα στην τράπουλα της ενδεκάδας της ΑΕΚ, μετά από πολύ καιρό

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα πάει για γερό ανακάτεμα στην τράπουλα της ενδεκάδας της ΑΕΚ, μετά από πολύ καιρό

Κώστας Τσίλης 20:00 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:42 - 27.02.2024

Για λόγους και πρακτικούς αλλά και αγωνιστικούς, ο Αλμέιδα αναμένεται να κάνει μετά από πολύ καιρό, ένα πολύ μεγάλο rotation στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τελευταία φορά που η ΑΕΚ είχε μεσοβδόμαδα αγωνιστική υποχρέωση, ήταν στα μέσα του Γενάρη και την ρεβάνς κυπέλλου με τον Άρη. Εξυπακούεται πως ο Ματίας Αλμέιδα πολύ θα ήθελε να είχε συνεχιστεί αυτό με τα συνεχόμενα ματς, διότι θα σήμαινε πως η ομάδα θα συνέχιζε και στο κύπελλο αλλά και στην Ευρώπη. Όμως εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, η ΑΕΚ παίζει ένα ματς της εβδομάδας και ως εκ τούτου το rotation του Αργεντινού τεχνικού, είναι περιορισμένο.

Ο Άμραμπατ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, δικαιώνει την επιμονή του Αλμέιδα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:23 - 27.02.2024

Ο Άμραμπατ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, δικαιώνει την επιμονή του Αλμέιδα

Δυο συνεχόμενα καλοκαίρια ο Αλμέιδα επεδίωξε να παραμείνει ο Άμραμπατ στην ΑΕΚ και για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν αυτή η απόφαση δικαιώνεται αγωνιστικά, μ' ότι ίσως αυτό σημαίνει

Τώρα η ΑΕΚ πηγαίνει ξανά αύριο σε ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ, τέσσερις μέρες μετά το παιχνίδι με την Λαμία και τέσσερις πριν απ' αυτό με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Και όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, ο Αλμέιδα ετοιμάζεται μετά από καιρό για ένα γερό ανακάτεμα της τράπουλας της ενδεκάδας, μετά από πολύ καιρό. Άλλωστε υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι, καθώς και πάλι υπάρχουν απουσίες. Όπως για παράδειγμα του τιμωρημένου Κάλενς στην άμυνα, αλλά και του Γκατσίνοβιτς, του Ρότα και του Μουκουντί, που δεν θα είναι διαθέσιμοι λόγω προβλημάτων τραυματισμού ούτε και για το αυριανό ματς.

Ωστόσο το παιχνίδι με τον ΠΑΣ είναι και μια ευκαιρία για τον Αλμέιδα να δει κάποια αγωνιστικά πράγματα. Όπως για παράδειγμα, να δώσει θέση βασικού για πρώτη φορά στον Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς, ξεκουράζοντας παράλληλα και τον Ορμπελίν Πινέδα που έχει συνεχόμενα ματς. Εξάλλου όσα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά παίρνει ο 25χρονος Αυστριακο-Κροάτης, τόσο "κουμπώνει" και περισσότερο στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Επίσης είναι ένα ματς το αυριανό με τον ΠΑΣ, που θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και ο Χατζισαφί και ο Ραντόνια και ο Μήτογλου στην άμυνα αλλά και ο Μάνταλος και ο Πισάρο και ο Φερνάντες στην επίθεση. Χωρίς πάντως να σημαίνει πως όλοι τους τελικά θα κερδίσουν την θέση στο βασικό σχήμα. Και φυσικά είναι πιθανό να ξεκινήσει και ο Γκαρσία ξανά στην κορυφή της επίθεσης, καθώς επέστρεψε από τον τραυματισμό του.