Κι όμως, δεν είναι εύκολο για την ΑΕΚ να παίζει χωρίς τον Κάλενς

Αλεξάντερ Κάλενς

i

© Intime

Κι όμως, δεν είναι εύκολο για την ΑΕΚ να παίζει χωρίς τον Κάλενς

Κώστας Τσίλης 10:12 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 27.02.2024

Η ΑΕΚ έμαθε στο πρωτάθλημα να παίζει με βασικό στόπερ τον Κάλενς και χωρίς τον Περουβιανό η... ιστορία έδειξε πως τα βρίσκει σκούρα

Η ηγετική μορφή στην άμυνα της ΑΕΚ, είναι προφανώς ο Ντομαγκόι Βίντα. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός κάνει πολύ καλύτερη σεζόν ακόμα και από την περυσινή που έτσι κι αλλιώς είναι εξαιρετική. Και έχει πληθωρική παρουσία στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ. Πέρα όμως από τον Βίντα, είναι γεγονός πως η φετινή ΑΕΚ έμαθε περισσότερο να ζει με τον Άλεξ Κάλενς στο κέντρο της άμυνας στα ματς πρωταθλήματος, παρά με οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Έστω και αν στην ομάδα υπάρχει ο Αρόλντ Μουκουντί.

Μπορεί ο Περουβιανός στόπερ να αποκτήθηκε λίγο πριν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και μάλιστα αφού ήδη είχε εκπνεύσει η διορία για να δηλωθεί στον ευρωπαϊκό όμιλο. Όμως κατάφερε να γίνει βασικός και σχεδόν απαραίτητος. Ο Κάλενς έχει κάνει 17 παιχνίδια πρωταθλήματος. Όλα ως βασικός. Σχεδόν τα τριπλάσια από τον Μουκουντί. Κάτι φυσικά που έχει να κάνει και με την απουσία του Καμερουνέζου κεντρικού αμυντικού για το κύπελλο εθνών Αφρικής αλλά και με το γεγονός πως επέστρεψε με τραυματισμό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Κάλενς έχει "κουμπώσει" με τον Βίντα. Κάνει καλά ματς, συμπληρώνει σε αγωνιστικά στοιχεία τον Κροάτη κεντρικό αμυντικό και δίνει ταχύτητα στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ. Μάλιστα οι αριθμοί λένε, πως η ΑΕΚ δυσκολεύεται αρκετά χωρίς την παρουσία του Περουβιανού στο κέντρο της άμυνας της. Τελευταία φορά που έλειψε ο Κάλενς, η ΑΕΚ κέρδισε μεν τον Άρη, αλλά στη συνέχεια παραχώρησε ισοπαλία σε Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό, έχοντας δεχθεί συνολικά τέσσερα γκολ. Παρότι, ήταν παιχνίδια που ο Σίμος Μήτογλου, τα είχε πάει πολύ καλά.

Τώρα ο Κάλενς θα απουσιάσει και αύριο στο ματς με τα Γιάννενα. Υποχρεωτική επιλογή για να εκτίσει την ποινή από τις κάρτες που συμπλήρωσε και να μπει καθαρός στα Play Offs. Εκεί που ο Αλμέιδα περιμένει και την επιστροφή του Μουκουντί στην αγωνιστική δράση. Αλλά δεν θα είναι απλή η απόφαση ανάμεσα στους δυο, για την θέση του βασικού στόπερ δίπλα στον Βίντα. Όπως δεν θα είναι απλή και η απόφαση που θα πρέπει να πάρει στο τέλος της σεζόν ο Αλμέιδα.

Ο Κάλενς είναι δανεικός από την Χιρόνα. Έχει οψιόν αγοράς, που δεν είναι απρόσιτη για την ΑΕΚ. Η εικόνα που έχει δείξει μέχρι τώρα ο Περουβιανός είναι πολύ καλή. Ενώ δεν καταλαμβάνει καν θέση ξένου, λόγω ισπανικού διαβατηρίου. Είναι μεν στα 32 του χρόνια. Αλλά αν συνεχίσει με την ίδια εικόνα και στα Play Offs, δύσκολα ο Αλμέιδα θα εισηγηθεί αρνητικά στην ενεργοποίηση της οψιόν του. Πάντως προς το παρόν, οριστική απόφαση, δεν υπάρχει.