Η έκπληξη με Σιντιμπέ αριστερά που σκέφτεται ο Αλμέιδα
i

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ/©intime

Η έκπληξη με Σιντιμπέ αριστερά που σκέφτεται ο Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 20:50 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:54 - 22.02.2023

Ο Αλμέιδα έδειξε ότι σκέφτεται να δώσει στον Σιντιμπέ θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ για το ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το δίτερμα που έκανε ο Ματίας Αλμέιδα στη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ, μπορεί να μην έδωσε ένα ξεκάθαρο στίγμα για το σχήμα και την ενδεκάδα του παιχνιδιού του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης. Όμως αποτελεί μια πολύ ισχυρή ένδειξη, πως ο Αργεντινός τεχνικός σκέφτεται να δώσει φανέλα βασικού στον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Και μάλιστα όχι για το δεξί άκρο της άμυνας. 

Στο δίτερμα ο Γάλλος ακραίος μπακ έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με την ομάδα των "βασικών". Και στην αντίστοιχη θέση δεξιά ήταν ο Λάζαρος Ρότα. Προφανώς η κεντρική ιδέα αυτή της σκέψης του Αλμέιδα, έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Εχσάν Χατζισαφί είναι φορτωμένος και με κούραση, αλλά και με τρεις κίτρινες κάρτες. Ο Ιρανός μπακ είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει στα πόδια του τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, μετά την επιστροφή από το Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Γι αυτό και η σκέψη του Αλμέιδα, είναι να προφυλάξει τον Ιρανό στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς είναι φορτωμένος με κούραση. Ενώ βρίσκεται και στο όριο για τιμωρία, καθώς έχει τρεις κίτρινες κάρτες. Βεβαίως η επιλογή του Σιντιμπέ για την ενδεκάδα του παιχνιδιού του Σαββάτου, αν τελικά υλοποιηθεί, δεν θα έχει να κάνει μόνο με την προφύλαξη του Χατζισαφί. 

Ο Γάλλος μπακ ήταν εξαιρετικός στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Και δεν αποκλείεται μάλιστα να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας ακόμα και στην ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας. Ενώ και στην Τούμπα την Κυριακή όταν μπήκε ως αλλαγή, βοήθησε πολύ. Επομένως αν τελικά ο Αλμέιδα δώσει θέση βασικού το Σάββατο στον Σιντιμπέ, θα είναι και λόγω της εξαιρετικής αγωνιστικής κατάστασης του Γάλλου.