Η προπόνηση της ΑΕΚ «έδειξε» δίλημμα Αλμέιδα για το σχήμα
i

ΑΕΚ, προπόνηση/©intime

Η προπόνηση της ΑΕΚ «έδειξε» δίλημμα Αλμέιδα για το σχήμα

Κώστας Τσίλης 15:55 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:56 - 22.02.2023

Αυτό που φάνηκε από την σημερινή προπόνηση στα Σπάτα, είναι πως ο Αλμέιδα έχει δίλημμα για το σχήμα που θα επιλέξει για το ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο

Ο Ματίας Αλμέιδα έτσι κι αλλιώς είναι αναγκασμένος να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τιμωρημένος ο βασικός χαφ Σιμάνσκι, τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Μουκουντί. Είναι όμως και η αγωνιστική εικόνα του παιχνιδιού της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, που έχει βάλει στο μυαλό του Αργεντινού τεχνικός και επιπλέον αλλαγές, ίσως ακόμα και στον σχηματισμό. Πάντως, η σημερινή προπόνηση έδειξε ξεκάθαρα... δίλημμα. 

Το πρόγραμμα της δουλειάς είχε και ασκήσεις τακτικής για ανάπτυξη από τα άκρα και τελειώματα φάσεων, αλλά και δίτερμα σε μικρό χώρο αλλά με ομάδες των έντεκα. Θεωρητικά λοιπόν απ' αυτά που δούλεψε ο Αλμέιδα, θα μπορούσε να βγει συμπέρασμα για τις προθέσεις του ως προς το αγωνιστικό πλάνο του ματς του Σαββάτου. Στην πράξη όμως, αυτό προκύπτει, είναι πως ο Αργεντινός τεχνικός τα έχει... όλα στο μυαλό του. 

Η αλήθεια των αριθμών για τους δυο διαφορετικούς ρόλους του Πινέδα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:47 - 22.02.2023

Η αλήθεια των αριθμών για τους δυο διαφορετικούς ρόλους του Πινέδα

Η πιο έντονη συζήτηση στην ΑΕΚ είναι για τον ρόλο του Πινέδα στο γήπεδο, όμως υπάρχει και η αλήθεια των αριθμών για τις επιδόσεις του Μεξικανού σε κάθε μια από τις δυο διαφορετικές θέσεις

Στην άσκηση τακτικής, ο Αλμέιδα δούλεψε μόνο με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης και με τον Ελίασον και Άμραμπατο αντίστοιχα στα δεξιά. Όσο για τον Πινέδα, αυτός συμμετείχε σ' άλλη άσκηση, κυρίως μαζί με τους υπόλοιπους χαφ, για κυκλοφορία μπάλας σε μικρό χώρο. Αυτό οδηγούσε στο συμπέρασμα, πως ο Αλμέιδα σκέφτεται αλλαγή σχήματος, με τον Πινέδα στον άξονα και τον Γκατσίνοβιτς και τον Ελίασον (ή τον Άμραμπατ) στα δυο άκρα. 

Ωστόσο στο δίτερμα ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε κάτι διαφορετικό. Στην ομάδα των "βασικών" διατήρησε τον σχηματισμό με τα δυο αμυντικά χαφ, αλλά με τον Φράνσον να παίρνει την θέση του τιμωρημένου Σιμάνσκι δίπλα στον Γιόνσον. Τον Πινέδα να πηγαίνει πάλι στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Ελίασον να παίζει στην αντίστοιχη θέση δεξιά. Και φυσικά τον Αραούχο πίσω από τον φορ Γκαρσία. 

Με λίγα λόγια, ο Αλμέιδα στη σημερινή προπόνηση επί της ουσίας δούλεψε με δυο διαφορετικούς σχηματισμούς. Κάτι που παραπέμπει σε δίλημμα. Το σκέφτεται ακόμα ο Αργεντινός τεχνικός αν θα αλλάξει ή όχι σχηματισμό, επαναφέροντας τον Πινέδα στον άξονα. Και προφανώς οριστικές αποφάσεις θα πάρει στην αυριανή προπόνηση ή ακόμα και στην τελευταία της Παρασκευής.