ΑΕΚ: Ο Βίντα θα μπορούσε να παίξει και κατευθείαν από το αεροπλάνο, αλλά...
i

Ντομαγκόι Βίντα/©intime

ΑΕΚ: Ο Βίντα θα μπορούσε να παίξει και κατευθείαν από το αεροπλάνο, αλλά...

Κώστας Τσίλης 08:38 - 27.12.2022

Θα μπορούσε ο Βίντα να μπει στο ματς της ΑΕΚ με τον Βόλο ακόμα και χωρίς καθόλου προπόνηση, όμως ο Αλμέιδα έχει την δυνατότητα να μην ρισκάρει

Είναι δεδομένο πως ο Ντομαγκόι Βίντα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την φετινή ΑΕΚ. Όχι μόνο στο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας, που ο ρόλος του είναι απολύτως κομβικός, αλλά ακόμα και στην επίδραση που έχει συνολικά στην ομάδα. Μέσα στο γήπεδο, αλλά ακόμα και στα αποδυτήρια. 

Επομένως δεν τίθεται κανένα ζήτημα για το πόσο πολύ θα ήθελε ο Ματίας Αλμέιδα να είχε ξανά τον Κροάτη στόπερ στην βασική ενδεκάδα του παιχνιδιού της Τετάρτης (28/12) στον Βόλο. Όπως επίσης δεν τίθεται και κανένα ζήτημα, για το πόσο πολύ θα ήθελε ο ίδιος ο Βίντα να παίξει κανονικά στο Πανθεσσαλικό. Δεν είναι από τους τύπους που θέλουν να χάνουν παιχνίδια. 

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ακριβώς πριν από την διακοπή για το Μουντιάλ, με βάση τα ιατρικά δεδομένα, ίσως δεν θα έπρεπε να ήταν καν στην αποστολή. Ειδικά από την στιγμή που ακολουθούσε και η μεγάλη του στιγμή, που ήταν η συμμετοχή σ' ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο. Όμως ο Βίντα έπαιξε σ' εκείνο το ματς, ήταν βασικός και είχε και εξαιρετική αγωνιστική εικόνα. 

Επομένως το γεγονός πως ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός θα έχει προλάβει να κάνει περίπου 1,5 κανονική προπόνηση στα Σπάτα μέχρι και το ματς με τον Βόλο, θεωρητικά δεν θα ήταν και τόσο μεγάλο εμπόδιο για την παρουσία του. Ο Βίντα ίσως θα φώναζε παρών, ακόμα και κατευθείαν από το αεροπλάνο. Πρακτικά ωστόσο, ο Αλμέιδα δεν έχει λόγο να πάρει ρίσκο.

Ο Αργεντινός τεχνικός θέλει τον Βίντα στο ματς με τον Βόλο, αλλά κυρίως τον θέλει ετοιμοπόλεμο και σ' όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που ακολουθούν. Επομένως δεν θα πιέσει καταστάσεις, για να τον χρησιμοποιήσει στο Πανθεσσαλικό. Άλλωστε στην πράξη έχει φανεί, πως ο Μήτογλου έχει καλύψει επάξια το κενό του Κροάτη. Συνεργάζεται εξαιρετικά με τον Μουκουντί. Και ειδικά στο ματς με την Λαμία, είχε και καλύτερη αγωνιστική εικόνα από τον Καμερουνέζο. 

Κάτι που σημαίνει πως ο Αλμέιδα δεν χρειάζεται ούτε να ρισκάρει, ούτε να πιέσει τον Βίντα. Θα τον δει στη σημερινή (27/12) τελευταία προπόνηση, θα κάνει και μια συζήτηση μαζί του και θα πάρει τις αποφάσεις του. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ακολουθήσει κανονικά ο Κροάτης την αποστολή της ΑΕΚ στον Βόλο. Αλλά το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, δύσκολα θα αλλάξει. Όλα όμως, θα κριθούν στην τελευταία προπόνηση.