ΑΕΚ: Ο Κικάνοβιτς απασχολεί ίσως περισσότερο απ' όλους, χωρίς να είναι προτεραιότητα
i

Κικάνοβιτς / via Twitter

ΑΕΚ: Ο Κικάνοβιτς απασχολεί ίσως περισσότερο απ' όλους, χωρίς να είναι προτεραιότητα

Κώστας Τσίλης 08:33 - 26.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 26.12.2022

Η ΑΕΚ ασχολείται με τον Κικάνοβιτς ίσως περισσότερο από κάθε άλλον, χωρίς όμως ο 22χρονος Αμερικανός να αποτελεί μεταγραφική προτεραιότητα.

Το τοπίο ως προς τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ για την χειμερινή περίοδο, μοιάζει να έχει ξεκαθαρίσει. Σε πρώτο πλάνο είναι η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, όπως έχετε διαβάσει ήδη στο Sportal.gr. Ενώ σε δεύτερο είναι η ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Δυο κινήσεις που η ΑΕΚ θέλει να κάνει και κινείται προσεκτικά και μεθοδευμένα. 

Εκτός του πλαισίου του χειμερινού μεταγραφικού σχεδιασμού της ΑΕΚ, βρίσκεται η περίπτωση του Μπένζαμιν Κικάνοβιτς. Ωστόσο πρόκειται για μια περίπτωση, που απασχολεί τους ανθρώπους της ομάδας, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη. Υπό την έννοια πως στην ΑΕΚ παραμένουν σε μια συνεχή διαδικασία, να βρουν μια χρυσή τομή με την Σαν Χοσέ, προκειμένου να κλείσει το deal. 

Είναι μια διαδικασία που η ΑΕΚ την ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι. Και όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να βγει απ' αυτήν, αν τελικά δεν καταφέρει να την ολοκληρώσει θετικά. Είτε τώρα τον Γενάρη, είτε ακόμα και το καλοκαίρι. Εξ ου και η ιδιαιτερότητα να μην μπαίνει το όνομα του Κικάνοβιτς σε κανέναν μεταγραφικό σχεδιασμό, παρόλο που απασχολεί τόσο πολύ την ΑΕΚ.

Τον 22χρονο Αμερικανό με βοσνιακές ρίζες τον ξέρει καλά ο Ματίας Αλμέιδα. Τον έχει βάλει στο τραπέζι ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Με δεδομένο πως όσες φορές ο Αλμέιδα μπαίνει στην διαδικασία να προτείνει ονόματα και όχι θέσεις και αγωνιστικά χαρακτηριστικά, τότε πρόκειται για περιπτώσεις ανάλογες μ' αυτή του Πινέδα, στην ΑΕΚ έχουν αξιολογήσει ως απαραίτητο να κυνηγήσουν την μεταγραφή του Κικάνοβιτς. 

Δεν έγινε το περασμένο καλοκαίρι, καθώς δεν βρέθηκε άκρη για συμφωνία με την Σαν Χοσέ. Η ΑΕΚ επιχειρεί να το πετύχει τώρα τον Γενάρη. Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως έχει περισσότερες πιθανότητες, αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο, καθώς ούτε η Σαν Χοσέ δείχνει να βιάζεται για να κλείσει μια συμφωνία παραχώρησης του παίκτη. 

Φυσικά και η ΑΕΚ για περισσότερους από έναν λόγους, θα ήθελε να κλείσει τώρα η υπόθεση. Αλλά ούτε καίγεται, ούτε βιάζεται, ούτε θα την εγκαταλείψει αν δεν τελειώσει τον Γενάρη. Απλώς θα επανέλθει το καλοκαίρι. Εξάλλου ο Κικάνοβιτς σε περίπου έναν μήνα, θα κλείσει μόλις τα 23 του χρόνια. 

Προφανώς και έχει την σημασία του το γεγονός πως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αρχίζει να "ψήνεται" όλο και περισσότερο με την προοπτική να μετακομίσει στην Ευρώπη. Και ειδικά αν αυτό σημαίνει πως θα συνεργαστεί και πάλι με τον Αλμέιδα, που ήταν ο πρώτος προπονητής που τον πίστεψε και τον εμπιστεύτηκε. Επομένως και αυτή είναι μια παράμετρος, που σίγουρα θα παίξει τον ρόλο της.  Όμως η διαχείριση της υπόθεσης από την Σαν Χοσέ, είναι αυτή που θα κρίνει τα πάντα.