ΑΕΚ: Έγινε ξανά περίπλοκο το πλάνο του Αλμέιδα για τον Βόλο
i

Ματίας Αλμέιδα, Στίβεν Τσούμπερ/©intime

ΑΕΚ: Έγινε ξανά περίπλοκο το πλάνο του Αλμέιδα για τον Βόλο

Κώστας Τσίλης 07:24 - 24.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:07 - 24.12.2022

Ο τραυματισμός του Μάνταλου έβαλε ξανά δύσκολους γρίφους στον Αλμέιδα, ενόψει του παιχνιδιού της ΑΕΚ στον Βόλο - Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο για να καλυφθεί το κενό

Με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν από το ιατρικό δελτίο, ο Ματίας Αλμέιδα τις προηγούμενες μέρες είχε κάθε λόγο να πιστεύει πως το ματς με την Λαμία, θα ήταν το τελευταίο με τόσες πολλές απουσίες στην μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Στίβεν Τσούμπερ είχε ήδη από την περασμένη Δευτέρα μπει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων και το ίδιο αναμενόταν να γίνει και με τον Νορντίν Άμραμπατ πριν από τα Χριστούγεννα. Όμως ήρθε ο τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου, να ανατρέψει τα δεδομένα. 

Μπορεί η θλάση του διεθνή χαφ να είναι ελαφριά και η απουσία του να μην πρόκειται να ξεπεράσει τις δέκα μέρες. Ωστόσο σίγουρα από το παιχνίδι στον Βόλο θα απουσιάσει. Όπερ σημαίνει πως επί της ουσίας, ο Αλμέιδα είναι στα... ίδια ως προς τις επιλογές του για την μεσοεπιθετική γραμμή, όπως και πριν το ματς με την Λαμία. Ο Γκατσίνοβιτς, ο Ελίασον αλλά πλέον και ο Μάνταλος δεν υπολογίζονται, ο Φερνάντες δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ο Άμραμπατ ακόμα και αν προλάβει να μπει στην αποστολή, δεν θα είναι ακόμα έτοιμος για βασικός. 

Με λίγα λόγια στον Αλμέιδα έχει απομείνει μόνο η επιλογή του Τσούμπερ για τα άκρα της επίθεσης. Με τον Ελβετό να έχει μόλις μια εβδομάδα φουλ προπονήσεων στα πόδια του, μετά από τέσσερις εβδομάδες απουσίας. Βεβαίως έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, μοιάζει μονόδρομος η επιστροφή του Τσούμπερ στο βασικό σχήμα. Ωστόσο ακόμα και αυτό, δεν λύνει εντελώς το πρόβλημα για τον Αλμέιδα. Του αφήνει πάλι κενό στο ένα από τα δυο άκρα της επίθεσης. 

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, για να καλύψει αυτό το κενό ο Αργεντινός τεχνικός, έχει δυο επιλογές. Η πρώτη είναι να κάνει κάτι αντίστοιχο με το ξεκίνημα του παιχνιδιού με την Λαμία, στέλνοντας εναλλάξ πότε τον Αραούχο και πότε τον Πίνεδα στα άκρα. Κάτι που πρακτικά δεν λειτούργησε, όχι μόνο διότι η ΑΕΚ δεν βρήκε γκολ μ' αυτό το τρικ. Όσο για την δεύτερη επιλογή, είναι να μετατεθεί ξανά από την αρχή στα άκρα ο Γκαρσία και να ξεκινήσει βασικός ο Φαν Βέερτ. Όπως έγινε από το 62' και μετά στο ματς με την Λαμία και λειτούργησε πολύ καλά. 

Το δεύτερο σενάριο, μοιάζει να είναι και το επικρατέστερο. Αφενός διότι είναι δίκαιο, καθότι θα ξεκινήσει βασικός ο Φαν Βέερτ μετά από ένα ματς στο οποίο πέτυχε δυο γκολ και έδωσε και μια ασίστ. Αφετέρου διότι μοιάζει και πιο λειτουργικό. Με τον Γκαρσία να παίζει στο δεξί άκρο της επίθεσης, σε μια θέση που ξέρει καλά και με τον Τσούμπερ να παίρνει την αντίστοιχη θέση αριστερά, την οποία επίσης και αυτός γνωρίζει πολύ καλά.