ΑΕΚ: Ο Ελίασον μπήκε στο γήπεδο και ετοιμάζεται για επιστροφή στα τέλη του Γενάρη
i

Νίκλας Ελίασον/©intime

ΑΕΚ: Ο Ελίασον μπήκε στο γήπεδο και ετοιμάζεται για επιστροφή στα τέλη του Γενάρη

Κώστας Τσίλης 15:17 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 16.01.2023

Αντίστροφα μετρά ο Ελίασον για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση της ΑΕΚ, καθώς βγάζει πλέον κομμάτια του προγράμματος της προπόνησης

Ένα πολύ καλό μαντάτο περίμενε τον Ματίας Αλμέιδα στην προπόνηση της Δευτέρας. Ο Νίκλας Ελίασον, που εδώ και περίπου δυο εβδομάδες έχει ξεκινήσει τρέξιμο, όπως είχατε διαβάσει στο Sportal, μπήκε στο γήπεδο για να βγάλει ένα κομμάτι της προπόνησης. Αυτό σημαίνει πως πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία για την επιστροφή του. Και είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς δουλειάς, ακόμα και τέλη του Γενάρη. 

Ο Ελίασον έκανε χειρουργείο στο πόδι του στις 7 του Νοέμβρη για να αποκαταστήσει κάταγμα στην περόνη. Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση, η εκτίμηση του ιατρικού τιμ ήταν για απουσία τριών μηνών. Στην πορεία ο Σουηδός εξτρέμ πήγε ακόμα καλύτερα στο κομμάτι της αποκατάστασης. Και πλέον είναι πολύ πιθανό στα τέλη του Γενάρη, να είναι ξανά στο κανονικό πρόγραμμα της δουλειάς.

Φυσικά ακόμα και όταν θα επιστρέψει ο Ελίασον στους κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, δεν θα σημαίνει πως θα μπει αμέσως και στο αγωνιστικό πλάνο του Αλμέιδα. Θα χρειαστεί να κερδίσει χαμένο χρόνο όσον αφορά τον βαθμό ετοιμότητας, καθώς η απουσία σχεδόν τριών μηνών, είναι πολύ μεγάλη. Όμως έχει σημασία και για την ψυχολογία αλλά κυρίως για τα αγωνιστικά δεδομένα της ΑΕΚ, πως πλέον ο Σουηδός ετοιμάζεται να επιστρέψει ξανά σε φουλ ρυθμούς δουλειάς.