Ο Γκαρσία «έκαψε» άθελά του, το δίλημμα που θα έβρισκε μπροστά του ο Αλμέιδα

Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Ο Γκαρσία «έκαψε» άθελά του, το δίλημμα που θα έβρισκε μπροστά του ο Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 09:15 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 16.01.2024

Εκτός πλάνου της ΑΕΚ για την αυριανή ρεβάνς κυπέλλου με τον Άρη μένει ο Γκαρσία και αυτό επί της ουσίας βγάζει υποχρεωτικά από το τραπέζι όποιες δεύτερες σκέψεις έκανε ο Αλμέιδα

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής, όταν ο Ματίας Αλμέιδα είδε τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει μορφασμούς πόνου στο περπάτημά του μετά την λήξη του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, άρχισε να κάνει μαύρες σκέψεις. Για κάθε ποδοσφαιριστή του ρόστερ που μπορεί να προκύψει θέμα τραυματισμού, είναι κακό μαντάτο για τον Αργεντινό τεχνικό. Πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται για τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της ΑΕΚ και αυτόν που κάνει αγωνιστικά... όργια σε κάθε ματς. 

Προφανώς και από χθες που επιβεβαιώθηκε πως ο Γκαρσία έχει ζήτημα τραυματισμού και γι αυτό και δεν προπονήθηκε, για τον Αλμέιδα το ζητούμενο είναι η ταχύτερη δυνατή επιστροφή του ποδοσφαιριστή. Ειδικά από την στιγμή που δεν φαίνεται πως είναι κάτι που θα ξεπεραστεί άμεσα μέσα στην εβδομάδα. Παρόλα αυτά, η δεδομένη απουσία του Γκαρσία από την αυριανή ρεβάνς κυπέλλου με τον Άρη, έβγαλε υποχρεωτικά από το τραπέζι, ένα δίλημμα που θα έβρισκε μπροστά του ο Αλμέιδα. 

Ο Αργεντινός τεχνικός ακολουθεί συγκεκριμένη φιλοσοφία ως προς την διαχείριση του ρόστερ. Το έδειξε στην περυσινή σεζόν, το έδειξε και στο πρώτο ματς κυπέλλου με τον Άρη. "Ανοίγει" ο Αλμέιδα τις επιλογές του στα παιχνίδια κυπέλλου. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο ή την κρισιμότητα του ματς, καθώς θεωρεί πως όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε συνθήκη. 

Την προηγούμενη Τετάρτη στο πρώτο ματς με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Αλμέιδα είχε κάνει ξανά επτά αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Ανάμεσα σ' αυτές, ήταν και ο Γκαρσία, που έμεινε στον πάγκο. Με βάση την φιλοσοφία που έχει, ο Αλμέιδα είναι βέβαιο πως σκέφτεται να κάνει και πάλι αλλαγές, στην αυριανή ρεβάνς με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Όμως με δεδομένο πως μετά το 0-0 του πρώτου ματς η ΑΕΚ χρειάζεται τη νίκη για να προκριθεί, στο μυαλό του Αργεντινού τεχνικού θα ήταν λογικό να μπει η σκέψη για χρησιμοποίηση στο αρχικό σχήμα, του πιο φορμαρισμένου παίκτη. Ενός επιθετικού με οκτώ γκολ στα τελευταία επτά ματς της ΑΕΚ.  

Γενικώς η συνθήκη της αυριανής ρεβάνς θα βάλει σε σκέψεις και σε διλήμματα τον Αλμέιδα ως προς τον αγωνιστικό πλάνο. Ίσως όμως το πιο μεγάλο απ' αυτά, θα είχε να κάνει με την επιλογή ή όχι του Γκαρσία για την βασική ενδεκάδα. Με τον τραυματισμό του ο Λιβάι, "έκαψε" άθελα του αυτό το δίλημμα. Και υποχρεωτικά στην κορυφή της επίθεσης, θα κάνει αλλαγή. Το προφανές φυσικά είναι, πως όσο και αν δεν θα ήταν εύκολο να πάρει την οριστική απόφαση, φυσικά και ο Αλμέιδα δεν ήθελε με τίποτα αυτή την εξέλιξη. Αφενός διότι ο ετοιμοπόλεμος Γκαρσία θα ήταν πολύτιμος στην ρεβάνς με τον Άρη ακόμα και στον πάγκο. Αφετέρου διότι δεν υπάρχει μόνο το αυριανό παιχνίδι κυπέλλου.