Ασύλληπτος Γκαρσία με 8 γκολ μέσα σ' έναν μήνα, πήρε και την... ρεβάνς που έψαχνε

Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Ασύλληπτος Γκαρσία με 8 γκολ μέσα σ' έναν μήνα, πήρε και την... ρεβάνς που έψαχνε

Κώστας Τσίλης 10:50 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 15.01.2024

Δυο γκολ πέτυχε ο Λιβάι στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, σκόραρε για πέμπτο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος έφτασε τα οκτώ τέρματα μέσα σε ακριβώς έναν μήνα και είναι πρώτος σε... ευστοχία

Μέχρι και τις 12 του περασμένου Νοέμβρη, ο Λιβάι Γκαρσία κοιτούσε τα στατιστικά του στην φετινή σεζόν και έβλεπε ένα... κουλούρι, δηλαδή μηδέν, στα γκολ του. Και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στην περυσινή σεζόν. Στις 12 Νοεμβρίου σκόραρε για πρώτη φορά φέτος, σε ματς πρωταθλήματος με την Λαμία. Όμως και τότε, χρειάστηκε να προσθέσει αλλά τρία χαμένα παιχνίδια λόγω ταλαιπωρίας από τραυματισμό, στα έντεκα που είχε ήδη χάσει. Μέχρι να επιστρέψει για τα καλά γερός και δυνατός στις 14 Δεκέμβρη στο ματς με τον Άγιαξ και να αρχίσει ένα ασύλληπτο... σερί. 

Από εκείνο το βράδυ στο Άμστερνταμ, μέχρι χθες στις 14 Γενάρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, συμπληρώθηκε ένας ημερολογιακός μήνας. Μέσα σ' αυτόν τον μήνα, ο Γκαρσία έχει οργιάσει. Έχει πετύχει συνολικά οκτώ γκολ, σε επτά παιχνίδια. Δεν σκόραρε μόνο στο ματς κυπέλλου με τον Άρη, που ήταν και το μοναδικό που δεν ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα. Απέναντι στον Παναθηναϊκό, έφτασε τα πέντε συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, που βρίσκει δίχτυα. Και απειλεί τον Έκι Πόνσε, ο οποίος στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ, είχε σκοράρει σε έξι συνεχόμενα. 

Ο Γκαρσία όχι μόνο έχει σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά μέσα σ' αυτά υπήρχε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ένα με τον Παναθηναϊκό. Σ' αυτά τα δυο ματς, ο Λιβάι "έγραψε" δυο γκολ, μια ασίστ και ένα γκολ που ακυρώθηκε καθότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Με εντυπωσιακά ποσοστά... ευστοχίας. Μάλιστα ο Γκαρσία είναι και πρώτος στην σχετική κατηγορία στο πρωτάθλημα, καθώς έχει ένα γκολ ανά 2,9 τελικές προσπάθειες. Ενώ πλέον κοιτάζει και την κορυφή του πίνακα των σκόρερ, καθώς είναι μόλις δυο γκολ πίσω από τον Μορόν που οδηγεί την κούρσα. 

Η άχαστη ΑΕΚ θα παλέψει τα πάντα μέχρι τέλους, για να τα (ξανά)κερδίσει όμως…
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

14:03 - 15.01.2024

Η άχαστη ΑΕΚ θα παλέψει τα πάντα μέχρι τέλους, για να τα (ξανά)κερδίσει όμως…

Για μια ακόμα φορά το μήνυμα της ΑΕΚ, πως κανείς ανταγωνιστής δεν θα την βάλει εύκολα κάτω, ήταν πολύ καθαρό, όμως χρειάζεται να βρει ξανά το καθαρό μυαλό και τις ισορροπίες της - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Μάλιστα ο Λιβάι στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πήρε και την ρεβάνς που έψαχνε εδώ και περίπου έναν χρόνο. Απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, είχε χάσει πέρυσι τέτοια εποχή, ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις. Η ΑΕΚ είχε κερδίσει το ματς με 1-0, αλλά εξαιτίας εκείνου του χαμένου πέναλτι, αν υπήρχε στο τέλος ισοβαθμία, θα χανόταν το πρωτάθλημα. Ο Γκαρσία το κουβαλούσε μέσα του σαν... γραμμάτιο, όπως είχατε διαβάσει στο Sportal.gr. Και τα έφερε έτσι η μοίρα, που πάλι η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις. Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά να πάρει την μπάλα στα χέρια του, να την στήσει στην λευκή βούλα και να εκτελέσει άψογα. Αυτή ήταν η προσωπική του ρεβάνς.