ΑΕΚ: Ο Γκαρσία έχει μπει «αφηνιασμένος» μετά την διακοπή και «σπάει» τα κοντέρ
i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

ΑΕΚ: Ο Γκαρσία έχει μπει «αφηνιασμένος» μετά την διακοπή και «σπάει» τα κοντέρ

Κώστας Τσίλης 08:21 - 30.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:25 - 30.12.2022

Ο Γκαρσία έχει επιστρέψει μετά την διακοπή για το Μουντιάλ με τρία γκολ σε τρία ματς, ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα και έπιασε πρώτη φορά στην καριέρα του διψήφιο αριθμό τερμάτων

Είναι γεγονός πως ήδη από τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο Λιβάι Γκαρσία είχε μετατραπεί από την δουλειά του Ματίας Αλμέιδα, αφενός σ' έναν πολύ επικίνδυνο σέντερ φορ. Αφετέρου σ' έναν επιθετικό κορυφής που «κούμπωνε» εξαιρετικά στο αγωνιστικό μοντέλο που ήθελε να εφαρμόσει ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ. 

Όμως η αλήθεια είναι πως η Γκαρσία μπήκε στην διακοπή για το Μουντιάλ, έχοντας στα αφτιά του κάποιους ψίθυρους γκρίνιας για τις τελικές του προσπάθειες και τις χαμένες ευκαιρίες του. Ειδικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, που ήταν και το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου. Ίσως αυτοί οι ψίθυροι γκρίνιας, να είναι η αιτία, που ο Λιβάι μπήκε «αφηνιασμένος» στο γήπεδο, στην επιστροφή από την διακοπή. Και σκοράρει σε κάθε ματς.  

Η ΑΕΚ ξέρει πως παίζει την καλύτερη μπάλα και θα παλέψει να το εξαργυρώσει
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

08:07 - 29.12.2022

Η ΑΕΚ ξέρει πως παίζει την καλύτερη μπάλα και θα παλέψει να το εξαργυρώσει

Στον Βόλο η ΑΕΚ έδωσε την απάντηση στο ερώτημα ποια ομάδα παίζει την καλύτερη μπάλα και μάλιστα με αριθμούς και τώρα έχει μπροστά την επόμενη πρόκληση. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ο Γκαρσία έχει πετύχει από ένα γκολ και στα τρία επίσημα παιχνίδια που έχει παίξει η ΑΕΚ τις τελευταίες 15 ημέρες. Ένα για το κύπελλο και δυο για το πρωτάθλημα. Ο Λιβάϊ σκόραρε με σουτ από τα πλάγια απέναντι στην Κηφισιά, με πλασέ μέσα από την περιοχή στο ματς με την Λαμία και με κεφαλιά στον Βόλο. Στα πρώτα δυο, παίζοντας ως ακραίος επιθετικός. Στο Πανθεσσαλικό μόλις πριν από 30 δευτερόλεπτα, είχε επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης. Μάλιστα στο παιχνίδι του Βόλου εκτός από γκολ, ο Γκαρσία είχε και ασίστ. 

Ήδη ο Λιβάι έχει φτάσει τα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα. Έχει «σπάσει» ήδη την καλύτερη επίδοσή του με την ΑΕΚ, που ήταν στην περυσινή σεζόν με οκτώ γκολ. Και ακόμα η φετινή σεζόν δεν έχει φτάσει, συνυπολογίζοντας και τα Play Offs, ούτε στα μισά της. Ο Γκαρσία μ' αυτά τα εννέα γκολ έχει ανέβει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα, μαζί με τον Καρέλη. Ενώ είναι και ο πρώτος στο πρωτάθλημα σε τελικές προσπάθειες. 

Επιθετικές αρετές ο Γκαρσία είχε πάντα, αλλά σκόρερ δεν υπήρξε ποτέ. Εξ ου και ποτέ μέχρι τώρα στην καριέρα του δεν είχε κλείσει σεζόν με διψήφιο αριθμό τερμάτων. Στα χέρια του Αλμέιδα και με την δουλειά που έχει γίνει, ο Λιβάι μαζί με τα ματς κυπέλλου, μετράει ήδη δέκα γκολ. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως μετά την διακοπή λόγω του Μουντιάλ, ο Γκαρσία έχει επιστρέψει ακόμα πιο αποτελεσματικός στην επίθεση. Και μάλιστα χωρίς να παίζει συνεχώς στην κορυφή ως φορ. Κάτι που φανερώνει πως μέσα στην μίνι προετοιμασία που έγινε, ο Λιβάι δούλεψε πολύ πάνω στα τελειώματα των φάσεων.