Ο Μοχαμάντι μπήκε ξανά στην εξίσωση του Αλμέιδα, την πιο κατάλληλη στιγμή
i

Μιλάντ Μοχαμάντι/©intime

Ο Μοχαμάντι μπήκε ξανά στην εξίσωση του Αλμέιδα, την πιο κατάλληλη στιγμή

Κώστας Τσίλης 13:32 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:32 - 07.04.2023

Για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβρη επέστρεψε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Μοχαμάντι, αλλά η στιγμή είναι η πιο κατάλληλη

Η διαχείριση στην θέση του αριστερού μπακ, ήταν στην φετινή σεζόν μια πολύ περίπλοκη ιστορία για τον Ματίας Αλμέιδα. Ειδικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μιλάντ Μοχαμάντι τον περασμένo Νοέμβρη. Όμως εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα στην κορύφωση της μάχης της ΑΕΚ για τους δυο τίτλους, θα γινόντουσαν πολύ πιο περίπλοκα, αν ο Ιρανός μπακ δεν είχε μπει ξανά στην αγωνιστική εξίσωση. 

Ο Μοχαμάντι έπαιξε στον Βόλο βασικός για πρώτη φορά μετά τα μέσα Νοέμβρη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Έδειξε πως έχει ξεπεράσει και σωματικά και ψυχολογικά τον σοβαρό τραυματισμό του. Και κυρίως έδειξε στον Αλμέιδα πως μπορεί ξανά να τον υπολογίζει ως αξιόπιστη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Κάτι που έγινε την πιο κατάλληλη στιγμή. 

Ο Εχσάν Χατζισαφί, που σήκωσε όλο το βάρος του βασικού αριστερού μπακ τους τελευταίους τέσσερις μήνες, πλέον ήταν φορτωμένος με πολύ μεγάλη κούραση. Και σίγουρα δεν θα μπορούσε να αντέξει πλέον συνεχόμενα 90άλεπτα σε τόσο απαιτητικά παιχνίδια. Ενώ ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ που θεωρητικά αλλά και πρακτικά θα μπορούσε να επιστρατευτεί ως εναλλακτική λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας, έχει τεθεί εκτός μάχης λόγω μυϊκού τραυματισμού. 

Τώρα όμως, υπάρχει η λύση του Μοχαμάντι. Ο Ιρανός έπαιξε βασικός χθες στον Βόλο και ο Χατζισαφί πήρε ανάσες για να είναι φρέσκος την Κυριακή στο ματς με τον Άρη. Και πλέον ο Αλμέιδα έχει την δυνατότητα να πάει μέχρι και το φινάλε των Play Offs αλλά και του κυπέλλου, με δυνατό rotation στο αριστερό άκρο της άμυνας.