Ο Πινέδα επιστρέφει με Άγιαξ σε ρόλο κλειδί, για να επαναφέρει την ΑΕΚ του Μπράιτον και της Λεωφόρου
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Ο Πινέδα επιστρέφει με Άγιαξ σε ρόλο κλειδί, για να επαναφέρει την ΑΕΚ του Μπράιτον και της Λεωφόρου

Κώστας Τσίλης 08:27 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:05 - 27.02.2024

Η ανάγκη διαχείρισης κράτησε τον Πινέδα εκτός αρχικού σχήματος με Ατρόμητο και ΟΦΗ αλλά στο κρίσιμο ματς με τον Άγιαξ, θα επανέλθει και μάλιστα σε πολύ κομβικό ρόλο στην ενδεκάδα της ΑΕΚ

Προφανώς και η ΑΕΚ που έχει φτιάξει ο Ματίας Αλμέιδα δεν βασίζεται μόνο πάνω σ' έναν ποδοσφαιριστή. Ακόμα και αν πρόκειται για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Ένωσης. Από την άλλη μεριά, είναι αναμφισβήτητο πως η παρουσία του Ορμπελίν Πινέδα στο αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ, είναι κομβική. Ακόμα και αν αυτό δεν αποτυπώνεται καν σε αριθμούς. 

Για λόγους διαχείρισης, τους οποίους έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, ο Αλμέιδα επί της ουσίας ήταν υποχρεωμένος να κρατήσει τον Μεξικανό χαφ εκτός αποστολής από το ματς με τον ΟΦΗ, αλλά και να τον χρησιμοποιήσει μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα με τον ΟΦΗ στον Ηράκλειο. Αυτό ήταν κάτι που πρακτικά κόστισε στην αγωνιστική λειτουργία της ΑΕΚ. Όμως, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο Πινέδα θα είναι έτοιμος να επιστρέψει και πάλι στη βασική ενδεκάδα, για το αυριανό κομβικό παιχνίδι με τον Άγιαξ. 

Ο Αλμέιδα προσδοκά πως και με την παρουσία του Πινέδα, η ΑΕΚ θα επιστρέψει σε εμφανίσεις ανάλογες μ' αυτές του Μπράιτον και της Λεωφόρου. Παιχνίδια στα οποία ο Μεξικανός ήταν από τους καλύτερους παίκτες. Και μάλιστα με τον Παναθηναϊκό πέτυχε και το νικητήριο γκολ. Όμως γενικώς και στα δυο αυτά παιχνίδια, που η ΑΕΚ πήρε δυο τεράστιες νίκες, ο Πινέδα ήταν πολύ κομβικός

Όπως τις περισσότερες φορές ισχύει, ειδικά για κρίσιμα ματς, ο Πινέδα θα έχει δεδομένα και πάλι ρόλο κλειδί στο αγωνιστικό πλάνο του Αλμέιδα στο ματς με τον Άγιαξ και φυσικά θα κρίνει και το σχήμα της ΑΕΚ. Με την Μπράιτον και τον Παναθηναϊκό, ο Μεξικανός έπαιξε ως δεύτερος χαφ στον άξονα. Είναι πολύ πιθανό, αυτή να είναι και η επιλογή που θα κάνει ο Αλμέιδα για τον ρόλο του Πινέδα και στο αυριανό ματς με τον Άγιαξ. Χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και ακόμα δυο ενδεχόμενα. Είτε να πάει στο αριστερό άκρο της επίθεσης, είτε να είναι αυτός που θα παίξει σ' έναν ρόλο ελεύθερο, πίσω από τον σέντερ φορ.