ΑΕΚ: Ο Πινέδα που δεν ξεκινά ποτέ ματς όρθιος και το έξτρα γούρι του Αραούχο
i

Σέρχιο Αραούχο, Ορμπελίν Πινέδα/©intime

ΑΕΚ: Ο Πινέδα που δεν ξεκινά ποτέ ματς όρθιος και το έξτρα γούρι του Αραούχο

Κώστας Τσίλης 08:45 - 10.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:36 - 27.02.2024

Για τον Πινέδα και τον Αραούχο, δυο από τους πιο κομβικούς παίκτες της ΑΕΚ και στο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό αλλά και γενικώς στην φετινή σεζόν, υπάρχουν μικρά μυστικά και το Sportal τα αποκαλύπτει

Ο ένας (λέγε με Ορμπελίν Πινέδα) έβαλε το γκολ που τελικά έκρινε για την ΑΕΚ το ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό. Ο άλλος (λέγε με Σέρχιο Αραούχο) έδωσε την ασίστ για το γκολ του Μεξικανού και είχε ρόλο - κλειδί στο αγωνιστικό πλάνο του Αλμέιδα ως "σκιά" του Πέρεθ. Οι δυο τους, είναι από τους πλέον κομβικούς παίκτες της ΑΕΚ στην φετινή σεζόν. Και οι δυο, έχουν τα μικρά τους μυστικά ως προς τα γούρια τους.

Για τον Πινέδα, υπάρχει ένα ολόκληρο τελετουργικό που κάνει πάντα, λίγο πριν από την σέντρα των παιχνιδιών. Γονατίζει στον αγωνιστικό χώρο, σηκώνει τα χέρια του προς τον ουρανό και κάτι λέει από μέσα του. Χωρίς να αποκαλύπτει ποτέ, τι ψιθυρίζει. Και δεν σηκώνεται ποτέ, πριν γίνει σέντρα. Δεν έχει ξεκινήσει ποτέ κανένα ματς... όρθιος. Αυτό μάλιστα είναι ένα τελετουργικό που κρατάει ίσως και περισσότερο από ένα λεπτό. Και ο Πινέδα το κάνει πριν από κάθε παιχνίδι. 

Φυσικά για τον Μεξικανό υπάρχει και ο ιδιαίτερος πανηγυρισμός που κάνει, με τις τούμπες στον αέρα. Μάλιστα στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, από τον ενθουσιασμό του για το γκολ που πέτυχε, οι τούμπες ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Πιθανότατα λόγω της κρισιμότητας του τέρματος που πέτυχε. Πάντως αυτό δεν έχει να κάνει με γούρι ή τελετουργικό, όπως συμβαίνει μ' αυτό που συνηθίζει πριν από την σέντρα. 

Από την άλλη μεριά, στην περίπτωση του Αραούχο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για τον Αργεντινό επιθετικό έχει μεγάλη σημασία να "κουβαλάει" μαζί του την κόρη του σε κάθε παιχνίδι. 

Η μικρή Βαλεντίνα ζει στην Λας Πάλμας μαζί με την μητέρα σας και ως εκ τούτου ο Αραούχο δεν έχει όσο χρόνο θα ήθελε μαζί της. Εξ ου και την έχει κάνει τατουάζ στο κορμί του.

Όμως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την είχε δίπλα του. Η Βάλεν, όπως την φωνάζει, είναι αυτές τις μέρες εδώ στην Αθήνα. Και ο Αραούχο την είχε την Κυριακή συνεχώς μαζί του στο γήπεδο. Την κρατούσε από το χέρι και μπήκε μαζί της στην είσοδο των ομάδων πριν από την έναρξη του ματς. 

Ενώ το πρώτο πράγμα που έκανε με το σφύριγμα της λήξης, ήταν να τρέξει να την βάλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για να πανηγυρίσουν μαζί τη νίκη. Άλλωστε είναι προφανές πως ήταν το... έξτρα γούρι του.