ΑΕΚ: Ο νόμος της Νέας Φιλαδέλφειας με 7/7 και γκολ 16-1
i

ΑΕΚ / © Intime

ΑΕΚ: Ο νόμος της Νέας Φιλαδέλφειας με 7/7 και γκολ 16-1

Κώστας Τσίλης 21:42 - 09.01.2023 / Ανανεώθηκε: 22:08 - 09.01.2023

Στην επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ έχει μετατρέψει σε απόρθητο κάστρο την Opap Arena μ' ένα γκολ παθητικό και αυτό πριν από... τρεις μήνες.

Ήταν μια μόνιμη επωδός μιας σημαντικής μερίδας οπαδών της ΑΕΚ, πως «όταν θα φτιαχτεί ξανά το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο αντίπαλος θα χάνει από την Δεκελείας». Υπήρχαν ωστόσο και αυτοί οι οπαδοί, που υποστήριζαν πως «τα τσιμέντα δεν παίζουν μπάλα». Πάντως στους τρεις πρώτους μήνες που η ΑΕΚ παίζει ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει... δικαιωθεί η πρώτη θεωρία. 

Η Opap Arena έχει μετατραπεί μέχρι τώρα σε «κάστρο». Η ΑΕΚ έχει πετύχει μόνο νίκες στη Νέα Φιλαδέλφεια από τις 30 Σεπτέμβρη που έγιναν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου. Έξι νίκες για το πρωτάθλημα και ακόμα μια για το κύπελλο. 

Μάλιστα σ' αυτά τα επτά παιχνίδια η ΑΕΚ έχει πετύχει 16 γκολ. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι πως έχει δεχθεί μόλις ένα και αυτό στις 3 Οκτώβρη, στο 90ο λεπτό του ματς με τον Ιωνικό. 

Επίσης η Νέα Φιλαδέλφεια έχει φέρει την ΑΕΚ στην πρώτη θέση στον μέσο όρο των εισιτηρίων. Άλλωστε υπήρχαν μόλις δυο παιχνίδια στην Opap Arena, που δεν έχουν γίνει sold out. Το ματς του κυπέλλου με τα Γιάννενα και πρωταθλήματος με την Λαμία. Σ' όλα τα υπόλοιπα το γήπεδο ήταν γεμάτο. 

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι, πως σ' αυτό το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο εννοείται ήταν sold out, υπήρχαν περισσότεροι από 500 οπαδοί, που ήταν έξω από την Opap Arena καθ' όλη την διάρκεια. Και παρακολούθησαν το παιχνίδι στις γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί στην πλευρά του γηπέδου που είναι στην πλατεία του αετού.