Αραούχο: «Κυνηγάει» ρεκόρ καριέρας στις ασίστ (vid)
i

Αραούχο και Τσόκαι/ ©Intime

Αραούχο: «Κυνηγάει» ρεκόρ καριέρας στις ασίστ (vid)

Ο Σέρχιο Αραούχο έκανε την ασίστ στο γκολ του Πινέδα απέναντι στον Παναθηναϊκό και συνέβαλε στην νίκη της ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Ο Σέρχιο Αραούχο είναι από τους πιο πολύτιμους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Κάνει τα πάντα φέτος στους αγώνες της «Ένωσης» και έχει συμβάλλει στο μέγιστο ώστε αυτή τη στιγμή η ομάδα του να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Super League. 

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει την τρέχουσα σεζόν έναν άλλο ρόλο που δεν απαιτεί να σκοράρει. Κάτι πολλά περισσότερα. Σίγουρα ο 30χρονος φορ είχε την ευκαιρία να βρει δίχτυα αλλά στάθηκε άτυχος. Παρ΄ όλα αυτά βοηθάει σε πολλούς τομείς την ΑΕΚ. 

Ο Σέρχιο Αραούχο με την κεφαλιά-πάσα που έκανε στον Ορμπελίν Πινέδα το βράδυ της Κυριακής (8/1) για το γκολ της νίκης επί του Παναθηναϊκού (1-0), έφτασε τις πέντε με την «Ένωση» στο πρωτάθλημα.

Είναι επίδοση-ρεκόρ στην καριέρα του Αργεντινού επιθετικού στη μεγάλη κατηγορία. Την είχε ξεπεράσει μόνο την περίοδο 2014/15, όταν είχε 8 με την Λας Πάλμας αλλά σε πρωτάθλημα 39 αγωνιστικών και στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας (LaLiga 2).

Αυτή την ΑΕΚ δεν την βάζει κανείς εύκολα κάτω
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

08:50 - 09.01.2023

Αυτή την ΑΕΚ δεν την βάζει κανείς εύκολα κάτω

Μια ΑΕΚ που βγάζει δόντια με την πλάτη στον τοίχο, χωρίς γκολ σε κανονική ροή αγώνα από ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, που νικά με απουσίες τον πρωτοπόρο και αήττητο, δεν την κάνεις εύκολα ζάφτι. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ο Σέρχιο Αραούχο είχε φτάσει τις 5 ασίστ με τη Λας Πάλμας και την σεζόν 2015/16, στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας (La Liga), αλλά σε 30 αγωνιστικές. Με την ΑΕΚ είχε 4 ασίστ στο πρωτάθλημα σε 15 ματς τη σεζόν 2016/17, στην πρώτη του θητεία. Τη σεζόν 2017/18 που η «Ένωση» κατέκτησε το πρωτάθλημα, ο Αργεντινός φορ είχε 3 ασίστ σε 23 συμμετοχές στην Super League. 

Τη σεζόν 2019/20 ο Σέρχιο Αραούχο είχε μόλις μία ασίστ με τα κιτρινόμαυρα σε 15 ματς και τη σεζόν 2021/22 δύο ασίστ σε 27 αγώνες.