Γιατί ο Νόμπρε έδωσε την μπάλα στον Χατζισαφί μετά τη διακοπή στη φάση του γκολ της ΑΕΚ (vid)
i

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός/©Intime

Γιατί ο Νόμπρε έδωσε την μπάλα στον Χατζισαφί μετά τη διακοπή στη φάση του γκολ της ΑΕΚ (vid)

Sportal newsroom 09:48 - 09.01.2023

Ο διαιτητής του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, Αντόνιο Νόμπρε, μετά την διακοπή για τον Μπρινιόλι που βρέθηκε στο έδαφος έδωσε την μπάλα στον Χατζισαφί. Γιατί ο Πορτογάλος έδωσε την κατοχή σε παίκτη της Ένωσης μετά την επανεκκίνηση.

Η ΑΕΚ επικράτησε στην «OPAP Arena» του Παναθηναϊκού με 1-0, με τον Ορμπελίν Πινέδα να πετυχαίνει το γκολ που έκρινε το ντέρμπι. Η φάση του γκολ δημιουργήθηκε έπειτα από επανέναρξη του παιχνιδιού μετά από διακοπή. Συγκεκριμένα στο 66' το ματς διεκόπη προσωρινά καθώς μια κροτίδα έσκασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Μπρινιόλι έπεσε στο έδαφος.

Με την επανέναρξη της αναμέτρησης, ο Αντόνιο Νόμπρε, έδωσε την μπάλα στην ΑΕΚ και τον Εχσάν Χατζισαφί, ο οποίος με τη σειρά του πάσαρε αριστερά στον Αραούχο και ο Αργεντινός στον Πινέδα. Στη συνέχεια της φάσης ο Μεξικανός βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα κι έκανε το 1-0 για την Ένωση.

Ωστόσο, δημιουργήθηκε ερώτημα γιατί ο διαιτητής έδωσε την μπάλα σε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και συγκεκριμένα στον Χατζισαφί στην επανέναρξη. Ο κανονισμός λοιπόν αναφέρει πως: «Ο διαιτητής αφήνει την μπάλα σε έναν παίκτη της ομάδας που ακούμπησε τελευταία την μπάλα στη θέση που την ακούμπησε. Όλοι οι άλλοι παίκτες πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων μέτρων».

Ο Ιρανός μπακ της ΑΕΚ ήταν ο τελευταίος παίκτης που ακούμπησε την μπάλα πριν ακουστεί το σφύριγμα του διαιτητή που διέκοψε το ματς. Η επαφή του Κώτσιρα ήρθε αφού ο Αντόνιο Νόμπρε είχε διακόψει το παιχνίδι κι έτσι στην επανεκκίνηση ο Πορτογάλος διαιτητής έδωσε την μπάλα στους «κιτρινόμαυρους».