ΑΕΚ:  Ο Ρότα «κερδίζει» έναν παγκόσμιο πρωταθλητή
i

Λάζαρος Ρότα/©intime

ΑΕΚ: Ο Ρότα «κερδίζει» έναν παγκόσμιο πρωταθλητή

Κώστας Τσίλης 08:45 - 23.12.2022

Σε κάθε ματς της ΑΕΚ, ο Ρότα ισχυροποιεί όλο και πιο πολύ την θέση του στην βασική ενδεκάδα, παρόλο που ανταγωνιστή έχει έναν μπακ της αξίας του Σιντιμπέ

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ κατάφερε να στείλει ξανά πίσω στην Γαλλία τον Κλεμάν Μισελέν, άνοιξε αμέσως η κουβέντα για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ και μάλιστα για βασικό. Παρόλο που ήδη ο Ματίας Αλμέιδα είχε αρχίσει να διακρίνει στον Λάζαρο Ρότα στοιχεία που ταίριαζαν πολύ στην αγωνιστική του φιλοσοφία. 

Όταν αποκτήθηκε ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, η συζήτηση ήταν πως όταν θα φτάσει στο 100% της ετοιμότητας του, θα κερδίσει αμέσως την θέση του βασικού. Δεν έχουν δα περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα και πολλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές. Παρόλο που ήδη ο Ρότα είχε αρχίσει να κάνει σταθερά στο γήπεδο, αυτά που ζητούσε ο Αλμέιδα. 

Τώρα πια, μετά από έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος συν ένα παιχνίδι, σαν μια μίνι χειμερινή προετοιμασία, η συζήτηση έχει πάει στο πόσο πολύ σε κάθε ματς που περνάει, ο Ρότα ισχυροποιεί την θέση του στην ενδεκάδα. Και κερδίζει ακόμα και έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, όπως είναι ο Σιντιμπέ. 

Η αλήθεια είναι πως σε κάθε παιχνίδι που περνάει, ο Ρότα δείχνει να κάνει όλο και περισσότερα πράγματα στο γήπεδο, απ' αυτά που επιβάλλεται για έναν σύγχρονο ακραίο μπακ. Στο ματς της Τετάρτης με την Λαμία, μέτρησε μια ασίστ στον Φαν Βέερτ, αλλά και μια μαγική προσωπική ενέργεια με διπλή ντρίμπλα πάνω στην γραμμή του άουτ. Συν την κλασική ένταση στο παιχνίδι και την ανασταλτική του προσήλωση. 

Προφανώς και έχει πολλά ακόμα να βελτιώσει. Επιβάλλεται να βελτιώσει. Όπως τις αποφάσεις του στην τελική προσπάθεια, που ακόμα δεν είναι αυτές που δίνουν σταθερά ασφαλή επιθετική λειτουργία σε ανάπτυξη από τα άκρα. Όμως ο Ρότα με τον Αλμέιδα είναι πολύ σαφές πως έχει μπει στον δρόμο για να γίνει κάποια στιγμή ένα πολύ καλό σύγχρονο μπακ. 

Προς το παρόν είναι ο μπακ που ο Αλμέιδα εμπιστεύεται και κυρίως αυτό που κάνει με την μεγαλύτερη συνέπεια, την δουλειά που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Εξ ου και τουλάχιστον προς το παρόν, ένας παίκτης της κλάσης, της εμπειρίας και του βιογραφικού του Σιντιμπέ, μένει στον πάγκο. Και η ελπίδα του για να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα, είναι περισσότερο για το αριστερό άκρο της άμυνας.