Οι έξι σίγουροι για την ενδεκάδα της ΑΕΚ με Ολυμπιακό και η πιθανότητα έκπληξης

O Mατίας Αλμέιδα

i

©intime

Οι έξι σίγουροι για την ενδεκάδα της ΑΕΚ με Ολυμπιακό και η πιθανότητα έκπληξης

Κώστας Τσίλης 22:09 - 29.03.2024

Ο Αλμέιδα πάρει τις περισσότερες αποφάσεις του για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό, έχει ακόμα κάποιες εκκρεμότητες, ενώ είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο έκπληξης.

Δεν έχει δείξει ο Ματίας Αλμέιδα πως πιστεύει στο «κακό μάτι», ωστόσο μ' όσα έχουν δει τα μάτια του ειδικά την φετινή σεζόν, σίγουρα θα κτυπάει πολλές φορές «ξύλο» για να προστατεύσει αυτό που συμβαίνει τώρα. Ο Αργεντινός τεχνικός ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχει για πρώτη φορά φέτος, λευκό το απουσιολόγιο και όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στην διάθεση του.

Αυτό σημαίνει καταρχάς, πως ακόμα και παίκτες που μπορούν να διεκδικούν θέση στην βασική ενδεκάδα, μπορεί να χρειαστεί λόγω πληθώρας επιλογών, να μείνουν ακόμα και εκτός αποστολής. Αλλά αυτό είναι ένα ζόρι καλοδεχούμενο για τον Αλμέιδα. Όπως και καλοδεχούμενο είναι το ζόρι, για τις οριστικές αποφάσεις για την ενδεκάδα που θα βάλει την Κυριακή στο γήπεδο ο Αργεντινός τεχνικός.

Πιθανότατα οι περισσότερες επιλογές έχουν «κλειδώσει» στο μυαλό του Αλμέιδα. Όμως έτσι κι αλλιώς υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, αλλά πάντα ο Αργεντινός τεχνικός περιμένει και την τελευταία προπόνηση για οριστικές αποφάσεις. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα τέτοιου είδους ματς, όπως αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό. Ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο μιας (μίνι) έκπληξης.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, στην ενδεκάδα μοιάζουν «κλειδωμένες» έξι θέσεις. Αυτή του Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Του Λάζαρου Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας. Του Αρόλντ Μουκουντί και του Ντομαγκόι Βίντα στο δίδυμο των στόπερ, με δεδομένο πως ο Άλεξ Κάλενς επέστρεψε μόλις σήμερα στις προπονήσεις. Σίγουρη είναι και η παρουσία του Ορμπελίν Πινέδα, πιθανότατα σε ρόλο οκταριού. Σίγουρα και η παρουσία του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα «κλειδώματα».

Θεωρητικά βέβαια, θα μπορούσαν να θεωρηθούν «κλειδωμένες» και οι θέσεις του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης και του Στίβεν Τσούμπερ σ' έναν ρόλο ελεύθερο πίσω από τον φορ. Όμως αν υπάρχει μια πιθανότατα να κάνει μια έκπληξη ο Αλμέιδα, σε μια απ' αυτές τις δυο θέσεις, θα την κάνει. Χωρίς να είναι ισχυρή πιθανότατα, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Γύρισε και ο Κάλενς στις προπονήσεις της ΑΕΚ, για πρώτη φορά στη σεζόν άδειο το απουσιολόγιο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:10 - 29.03.2024

Γύρισε και ο Κάλενς στις προπονήσεις της ΑΕΚ, για πρώτη φορά στη σεζόν άδειο το απουσιολόγιο

Με τον Κάλενς να είναι ο τελευταίος από τους διεθνείς που επέστρεψε σήμερα στις προπονήσεις της ΑΕΚ, πλέον το απουσιολόγιο του Αλμέιδα δεν έχει ούτε ένα όνομα

Όσο για τις θέσεις του αριστερού μπακ, του ενός εκ των δυο χαφ αλλά και του δεξιού ακραίου επιθετικού, αυτές παραμένουν ορθάνοιχτες. Με τον Αλμέιδα να παίρνει οριστικές αποφάσεις ακόμα και στην τελευταία προπόνηση.