Επέστρεψε ο Σιμάνσκι και ο Αλμέιδα αποφασίζει για τα χαφ του ντέρμπι
i

Ματίας Αλμέιδα και Νταμιάν Σιμάνσκι/intime

Επέστρεψε ο Σιμάνσκι και ο Αλμέιδα αποφασίζει για τα χαφ του ντέρμπι

Κώστας Τσίλης 19:55 - 28.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:55 - 28.03.2024

Ο Αλμέιδα έχει ξανά από σήμερα στις προπονήσεις της ΑΕΚ και τον Σιμάνσκι και θα κάνει τις τελικές επιλογές του για την μεσαία γραμμή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Είναι δεδομένο πως ένα προσχέδιο ενδεκάδας και σχήματος για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, ο Ματίας Αλμέιδα θα το έχει στο μυαλό του και στο μπλοκάκι του, εδώ και πολύ καιρό. Όμως αφενός οι αποφάσεις για ένα τόσο μεγάλης σημασίας ματς, δεν "κλειδώνουν" εύκολα. Αφετέρου θα έπρεπε πρώτα να επιστρέψουν όλοι οι διεθνείς στις προπονήσεις, προκειμένου να γίνουν οι οριστικές επιλογές.

Ειδικά μάλιστα, όταν πρόκειται για κάποιες θέσεις που έτσι κι αλλιώς ο Αλμέιδα "βασάνισε" (και ενδεχομένως "βασανίζει" ακόμα) το μυαλό του. Όπως για παράδειγμα αυτές των χαφ. Με βάση τα τα φετινά... πεπραγμένα στις επιλογές του Αργεντινού τεχνικού αλλά και σ' όλα τα ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, ακλόνητο φαβορί για να ξεκινήσει την Κυριακή σε ρόλο "οκταριού", είναι ο Ορμπελίν Πινέδα.

Επομένως θεωρητικά, διότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα της έκπληξης, η ανοιχτή απόφαση αφορά τον παρτενέρ του Μεξικανού χαφ στην θέση του "εξαριού". Μια θέση που διεκδικούν ο Γενς Γιόνσον και ο Νταμιάν Σιμάνσκι. Μέχρι τώρα από τις προπονήσεις της ΑΕΚ, απουσίαζε ο Πολωνός χαφ, λόγω των υποχρεώσεων του με την εθνική του ομάδα. Σήμερα επέστρεψε και μπήκε σε φουλ ρυθμούς δουλειάς.

Αυτό το δεδομένο, ίσως επηρεάσει και την τελική απόφαση του Αλμέιδα για την ενδεκάδα της Κυριακής. Βεβαίως ο Σιμάνσκι θα προλάβει να κάνει τρεις γεμάτες και φουλ σε πρόγραμμα, προπονήσεις στα Σπάτα. Επομένως θεωρητικά θα καλύψει το έδαφος που χάθηκε από την απουσία του. Επομένως τα κριτήρια της επιλογής του Αλμέιδα, πιθανότατα να είναι αμιγώς αγωνιστικά.

Στην φετινή σεζόν ο Αργεντινός τεχνικός έχει σχεδόν μοιράσει τον χρόνο ανάμεσα σε Σιμάνσκι και Γιόνσον. Με τον Πολωνό όμως, να έχει πάρει λίγα περισσότερα παιχνίδια και να φαίνεται να έχει πάντα ένα ελαφρύ προβάδισμα στην σκέψη του Αλμέιδα. Όμως το κυριακάτικο ντέρμπι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Και εδώ η απόφαση φαίνεται να είναι στο 50-50.