Οι παίκτες της ΑΕΚ το απολάμβαναν, αλλά ο Αλμέιδα έκανε την δουλειά που ήθελε

Οι παίκτες της ΑΕΚ το απολάμβαναν, αλλά ο Αλμέιδα έκανε την δουλειά που ήθελε

Κώστας Τσίλης 15:52 - 28.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:53 - 28.03.2024

Το τελευταίο κομμάτι της σημερινής προπόνησης στα Σπάτα προσέφερε στους παίκτες της ΑΕΚ απόλαυση και πολλά γέλια, αλλά ο Αλμέιδα έκανε την δουλειά που είχε σχεδιάσει για να κάνει

Με τους διεθνείς να επιστρέφουν στα Σπάτα και τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, πλέον οι προπονήσεις στην ΑΕΚ έχουν αρχίσει να παίρνουν την τελική μορφή της προετοιμασίας, για τις "μάχες" που ακολουθούν. Ανεβαίνει και η ένταση, αυξάνει και η δουλειά πάνω στην τακτική. Ωστόσο για τον Ματίας Αλμέιδα δεν έχει μόνο σημασία αυτό που θέλει να δουλέψει, αλλά και το πως θα το δουλέψει. Το πως δηλαδή, θα το περάσει στους ποδοσφαιριστές του.

Στην σημερινή προπόνηση, για παράδειγμα, ο Αργεντινός τεχνικός ήθελε να δουλέψει πολύ με τους παίκτες του πάνω στα τελειώματα των φάσεων. Το έκανε αρκετά με τις συνηθισμένες ασκήσεις και την ανάπτυξη από τα άκρα ή από τον άξονα. Όμως η δουλειά δεν τελείωσε εκεί. Ο Αλμέιδα ήθελε να βάλει τους παίκτες του να κάνουν στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης, εκτελέσεις... ατελείωτες στην εστία. Και το έκανε με τρόπο, τον οποίο όλοι οι ποδοσφαιριστές τον απόλαυσαν.

Με φουλ του ανταγωνισμού και με κάμψεις για όσους δεν έβρισκαν εστία, οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, τελειώματα φάσεων. Με τον Αλμέιδα να μοιράζει τις μπάλες, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ σούταραν μετά από πάσα, μετά από πάσα και ένα κοντρόλ ή δυο κοντρόλ. Σούταραν και πάνω στην κίνηση τόσο με το "καλό" τους πόδι, όσο και μ' αυτό που δεν χρησιμοποιούν πολύ.

Έγινε ένας μικρός... χαμός με τον ανταγωνισμό και τα πειράγματα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, που ξεκάθαρα όλο αυτό το απολάμβαναν. Όμως την ίδια στιγμή έκανε και ο Αλμέιδα την δουλειά που είχε σχεδιάσει να κάνει, πάνω στα τελειώματα φάσεων. Διότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πέρασαν ένα σημαντικό κομμάτι της προπόνησης, σουτάροντας μ' όλους τους πιθανούς τρόπους που μπορεί να τους στρωθεί η μπάλα, προς την αντίπαλη εστία.