Σημαδιακή για την ΑΕΚ η 31η Μαρτίου: Όταν σήκωνε κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Ολυμπιακό!

Σημαδιακή για την ΑΕΚ η 31η Μαρτίου: Όταν σήκωνε κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Ολυμπιακό!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 15:01 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 31.03.2024

ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε (31/03, 20:30) στην OPAP Arena σε μία ημερομηνία που είναι σημαδιακή...

Η ΑΕΚ κινείται σε ρυθμούς ντέρμπι, καθώς το βράδυ της Κυριακής (31/03, 20:30) υποδέχεται τον Ολυμπιακός στην «OPAP Arena» για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League με μοναδικό στόχο τη νίκη, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή και να αυξήσει τη διαφορά της από τους «ερυθρόλευκους» στους οκτώ βαθμούς.

Αυτή η ημερομηνία που θα «κονταροχτυπηθεί» με τους Πειραιώτες ο Δικέφαλος είναι σημαδιακή. Και αυτό γιατί την ίδια ημερομηνία κόντρα στους «ερυθρόλευκους», κάποτε, είχε κριθεί ένα πρωτάθλημα. Με την Ένωση μάλιστα να το κατακτά...

Συγκεκριμένα, ήταν 31 Μαρτίου του 1968 και η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ομάδα του Πειραιά ήταν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 59 βαθμούς και ήθελε μόνο νίκη, ώστε να ισοβαθμήσει στη κορυφή με τους «κιτρινόμαυρους», που είχαν 61 βαθμούς.

Από τη μία οι Πειραιώτες προέρχονταν από ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, όπου είχαν γίνει σοβαρά επεισόδια εκτός αλλά και εντός γηπέδου από ποδοσφαιριστές και παράγοντες. Μάλιστα, τρεις παίκτες του Ολυμπιακού είχαν συλληφθεί! Και από την άλλη η Ένωση προερχόταν από το 1-1 στην Κύπρο με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και ήξερε ότι με νίκη θα «καθάριζε» το πρωτάθλημα.

Παρότι δεν είχε τα δύο της μεγάλα «όπλα», τον Στέλιο Σεραφείδη και τον Μίμη Παπαϊωάννου, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Ωστόσο, αυτοί που πήραν προβάδισμα ήταν οι «ερυθρόλευκοι» με κεφαλιά του Ζαντέρογλου στο 27ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανώτερη και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή. Στο 49' κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Κώστας Νικολαΐδης, αλλά ο διαιτητλης διέταξε την επανάληψη γιατί οι ποδοσφαιριστές κινήθηκαν προς τη μπάλα. Όπως και να 'χει, ήταν εύστοχο και στη δεύτερη προσπάθεια του και κάπως έτσι ήρθε η ισοφάριση, ενώ στο 84' με ένα φοβερό σουτ του Νικολαΐδη ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με 2-1 και κατέκτησε τον τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Η ΑΕΚ ξέρει τι εστί «διαβολοβδομάδα» με τρία ντέρμπι και ο Αλμέιδα... χαμογελά!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:08 - 30.03.2024

Η ΑΕΚ ξέρει τι εστί «διαβολοβδομάδα» με τρία ντέρμπι και ο Αλμέιδα... χαμογελά!

Η συνθήκη των τριών ντέρμπι μέσα σε μία εβδομάδα είναι γνώριμη για την ΑΕΚ από την περσινή σεζόν και ο Ματίας Αλμέιδα έχει κάθε λόγο να χαμογελά, αφού η τύχη του έκλεισε το μάτι την κατάλληλη στιγμή.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μανιατέας, Σοφιανίδης, Βασιλείου, Μπαλόπουλος, Φρογουδάκης, Σκευοφύλαξ, Καραφέσκος, Σταματιάδης, Νικολαϊδης, Παπαϊωάννου, Βεντούρης.