Για να παραμείνει στην κορυφή η ΑΕΚ στον «τελικό» του Ολυμπιακού

ΑΕΚ - Ολυμπιακός

i

©Intime

Για να παραμείνει στην κορυφή η ΑΕΚ στον «τελικό» του Ολυμπιακού

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:44 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 31.03.2024

Η ΑΕΚ υποδέχεται το απόγευμα της Κυριακής (31/3, 20:30) στην Opap Arena τον Ολυμπιακό, για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Η ΑΕΚ υποδέχεται το απόγευμα της Κυριακής (31/3, 20:30) στην Opap Arena τον Ολυμπιακό, για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, σε ένα ντέρμπι με μεγάλη σημασία για τη «μάχη» του πρωταθλήματος.

Η Ένωση πήγε στη διακοπή όντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (στο +2 από τον ΠΑΟΚ, στο +3 από τον Παναθηναϊκό και στο +5 από τον Ολυμπιακό). Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας με 0-4 στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος.

Μάλιστα οι φίλοι της Ένωσης ανταποκρίθηκαν γρήγορα στο κάλεσμα της ομάδας, με αποτέλεσμα η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ να ανακοινώσει sold out για το παιχνίδι, με τους ερυθρόλευκους.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη (20/3) η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία για ξεμούδιασμα στην Κύπρο, επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα σε φιλικό προς τιμήν των 70 ετών ζωής της ομάδας της Λεμεσού.

Στα αγωνιστικά η ΑΕΚ δεν ανακοίνωσε αποστολή. Ωστόσο, δεδομένου και του ότι δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο πρόβλημα, ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες.

Από την άλλη πλευρά, για τον Ολυμπιακό το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί ουσιαστικά έναν «τελικό», καθώς σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα μείνει στο -8 από την κορυφή.

Οι Πειραιώτες στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος γνώρισαν την εντός έδρας ήττα (1-3) στο ντέρμπι αιωνίων από τον Παναθηναϊκό, ενώ λίγες μέρες μετά πέτυχαν μία ιστορική πρόκριση στην Τόπολα επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-6). Έτσι η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa Conference League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε.

Στα αγωνιστικά για τον Ισπανό τεχνικό υπήρξε το απρόοπτο με τον Όρτα. Ο Πορτογάλος μέσος που ήταν εκ των κορυφαίων στο τελευταίο ματς με την Μακάμπι, δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε συνδυασμό με την απουσία του Αλεξανδρόπουλου, δημιουργεί ζήτημα στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών.

Στην αποστολή είναι οι: Πασχαλάκης, Μπότης, Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Κίνι, Ροντινέι, Μπιανκόν, Ρέτσος, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ιμπόρα, Μαρτίνς, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Γιόβετιτς και Ναβάρο.

Οι πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία, Τσούμπερ.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης – Μασούρας, Ελ Κααμπί, Ποντένσε.