Οταν ο Ντελαζό του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός έζησε μια «κόλαση»

Βιλί Ντελαζό

i

©Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Οταν ο Ντελαζό του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός έζησε μια «κόλαση»

Κώστας Τόπας 15:48 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 22.04.2024

Ορισμένος να διευθύνει τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη (24/04, 20:30), ο διαιτητής Βιλί Ντελαζό αποτέλεσε αντικείμενο πολλών επικρίσεων πριν από μερικούς μήνες.

Η ΚΕΔ όρισε τον 31χρονο Γάλλο Βιλί Ντελαζό, που ανήκει στη β’ κατηγορία της UEFA, να διευθύνει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό για την 7η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Φινζάν Ερβάν και Ζαν Φιλίπ, στο VAR θα βρίσκεται ο Καστρό Αλεξάντρ, ενώ 4ος θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος.

Απίθανο: Στο Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα υπήρξε ίδια φάση με αυτή του Clasico και του 1-0 του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ (vid)
REST OF THE WORLD

15:06 - 22.04.2024

Απίθανο: Στο Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα υπήρξε ίδια φάση με αυτή του Clasico και του 1-0 του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ (vid)

Αρκετή συζήτηση έχει σηκωθεί για το αν πέρασε η μπάλα ή όχι στην προσπάθεια του Γιαμάλ στο ντέρμπι με την Ρεάλ. Ενα παρόμοιο σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο Άρης - ΑΕΚ στο γκολ του Μορόν αλλά και στο «Superclasico» μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Ντελαζό επικρίθηκε ιδιαίτερα επειδή έδωσε μια αμφισβητούμενη κόκκινη κάρτα στον κεντρικό αμυντικό της Μονακό, Γκιγιέρμο Μαριπάν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κι επειδή δεν απέβαλε τον ποδοσφαιριστή της Μαρσέιγ, Εμράν Σογκλό στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Ο νεαρός μέσος των Μασσαλών πήγε με το πέλμα στο γόνατο του Κασούμ Ουαταρά, αλλά ο Γάλλος ρέφερι δεν του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

«Το τηλέφωνό μου, διαθέσιμο λόγω των δραστηριοτήτων μου στο real estate (πράκτορας και προγραμματιστής), χτυπούσε κάθε δύο λεπτά. Έλαβα ανώνυμες κλήσεις που με προσέβαλλαν. Έπρεπε να αντιμετωπίσω πολλές διαφωνίες στα κοινωνικά δίκτυα, σε σημείο να πω στο γραφείο επικοινωνίας μου να σβήσει όλα τα μηνύματα μίσους», είπε ο Ντελαζό. 

«Όταν ένας σύλλογος αισθάνεται αδικημένος πιέζει με όλο του το βάρος έναν διαιτητή που θα βρεθεί μόνος του απέναντι στους 3.000», αποκάλυψε στις στήλες του εφημερίδα «Le Dauphiné Libéré».