Πότε ήταν το τελευταίο διπλό του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Πότε ήταν το τελευταίο διπλό του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:19 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 19.05.2024

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να γευτεί το τρίποντο της νίκης στην Opap Arena μέχρι στιγμής, ενώ έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το τελευταίο διπλό στη Νέα Φιλαδέλφεια...

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην Opap Arena!

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League, η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ (7/4, 20:30) στο ντέρμπι κορυφής, με φόντο το προβάδισμα τίτλου.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην κορυφή και στο +1 από την Ένωση, με τη μάχη για τον φετινό τίτλο να αναμένεται «θρίλερ» μέχρι το φινάλε.

Όσον αφορά στο μεταξύ τους παρελθόν, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει καταφέρει να γευτεί το τρίποντο στο νέο «σπίτι» της ΑΕΚ, ενώ ταυτόχρονα έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πιο αναλυτικά, το τελευταίο διπλό χρονολογείται το μακρινό πλέον 2002, πριν 22 χρόνια δηλαδή, στο ύστατο παιχνίδι των δύο ομάδων στη φυσική έδρα της Ένωσης πριν εκείνη κατεδαφιστεί. 

Σε μία αναμέτρηση-έπος με επτά γκολ, ένταση, τσακωμούς και μπόλικο ξύλο, ο ΠΑΟΚ πήρε ένα ισχυρό προβάδισμα νίκης, καθώς προηγήθηκε με 3-0 (!). Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2΄ με σουτ του Νίκου Φρούσου, ενώ επίσης έκαναν στο διάστημα της κυριαρχίας τους το 2-0 με γκολ του Γιαννάκη Οκκά στο 18′ και το 3-0 στο 28′ με σουτ του Νάστου. Η σοκαρισμένη ΑΕΚ άργησε να αντιδράσει, κατάφερε όμως με δύο γκολ των Κατσουράνη και Νικολαΐδη να μειώσει (2-3).

Στο 59ο λεπτό ο Γιαννάκης Οκκάς έδωσε ξανά ένα... μαξιλαράκι ασφαλείας στους φιλοξενούμενους (2-4), με τον Βασίλη Μπορμπόκη να μειώνει για το τελικό 3-4.

Το πρόσφατο παρελθόν στην Opap Arena

Από τότε που μπήκε η ΑΕΚ στο νέο της «σπίτι», έχουν διεξαχθεί τρία ντέρμπι Δικεφάλων σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος και playoffs, τα οποία βάφτηκαν «κιτρινόμαυρα».

Η Ένωση μετράει τρεις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ (2-0, 4-0, 2-0), ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως δεν έχει δεχθεί κανένα γκολ.

Μένει να δούμε εάν στο αποψινό κρίσιμο ντέρμπι «μιλήσει» ξανά η Opap Arena και η ΑΕΚ δώσει συνέχεια στο σερί της, ή αν ο ΠΑΟΚ «σπάσει» την... κατάρα.