Η ΑΕΚ ψάχνει «happy end» σε ένα 15ήμερο... φωτιά
i

© Intime

Η ΑΕΚ ψάχνει «happy end» σε ένα 15ήμερο... φωτιά

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:18 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:23 - 29.08.2023

Το πρόγραμμα ήταν αμείλικτο με την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν και ο στόχος είναι να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στον «τελικό» με την Αντβέρπ, έτσι ώστε η γκέλα με τον Πανσερραϊκό να είναι το μόνο... σημάδι που θα της αφήσει.

Από την επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Champions League, στην γκέλα με τον Πασνερραϊκό μέσα στην «OPAP Arena» στο πρώτο παιχνίδι για τη Super League. Και αυτό, μέσα σε μόλις επτά ημέρες, ενώ έχει μεσολαβήσει και η ήττα με 1-0 στην Αμβέρσα από την Αντβέρπ, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 51ο λεπτό. Αρκετά απότομη προσγείωση για την ΑΕΚ, που έχει ένα πολύ δύσκολο 15ήμερο, το οποίο ξεκίνησε ιδανικά, η συνέχεια του δεν ήταν ανάλογη και το τέλος του παραμένει ερωτηματικό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Η Ένωση πήγε στην Κροατία να δώσει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League με το κλίμα να είναι βαρύ λόγω των τραγικών γεγονότων που είχαν προηγηθεί. Ο λόγος για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, στα οποία δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης. Και παρότι έπαιζε κόντρα σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, που σε αντίθεση με εκείνη είχε αγωνιστικό ρυθμό και ενώ βρέθηκε και πίσω στο σκορ, κατάφερε να πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη με μυθική ανατροπή.

Μετά από τέσσερις μέρες, στη ρεβάνς της «OPAP Arena», οι «κιτρινόμαυροι» είδαν να τους πηγαίνουν όλα στραβά κι ανάποδα. Και παρόλο που οι Κροάτες πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, έχοντας «παγώσει» τη Νέα Φιλαδέλφεια και ουσιαστικά βρισκόντουσαν αγκαλιά με την πρόκριση, η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει μια αντίδραση που θα μείνει στην ιστορία. Με δύο γκολ στο 90+2' και στο 90+10' έστειλε την κροατική ομάδα σπίτι της και τους οπαδούς της στο... τρελάδικο, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με μόλις δύο μέρες ξεκούρασης στα πόδια τους, οι «κιτρινόμαυροι» φιλοξενήθηκαν στην Αμβέρσα από την Αντβέρπ για το πρώτο παιχνίδι των playoffs του Champions League. Οι Βέγλοι προηγήθηκαν νωρίς (16'), αλλά έμειναν και με δέκα παίκτες από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (51'). Αυτό όμως δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, που δεν είχε απαντήσεις και κάπως έτσι γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τέσσερις μήνες και εννέα παιχνίδια. Σε ένα ματς που μάλιστα τραυματίστηκε ένας εκ των κορυφαίων παικτών της, ο Λιβάι Γκαρσία.

Και φτάνουμε στο Σάββατο (26/8). Τη μέρα που η Ένωση υποδέχτηκε τον Πανσερραϊκό στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα, καθώς το παιχνίδι της με τον Παναιτωλικό για την 1η αγωνιστική της Super League αναβλήθηκε λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Παίζοντας με πολλές αλλαγές, μένοντας πίσω στο σκορ με τη... σέντρα και χάνοντας ένα τσουβάλι ευκαιρίες (μεταξύ των οποίων ένα πέναλτι του Φαν Βέερτ στο 62'), η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του σκληροτράχηλου Πανσερραϊκού και μπήκε με το... αριστερό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ τώρα δεν χάθηκε, αλλά Τετάρτη με τέτοια αστοχία, θα πετάξει τεράστια ευκαιρία
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

09:06 - 27.08.2023

Η ΑΕΚ τώρα δεν χάθηκε, αλλά Τετάρτη με τέτοια αστοχία, θα πετάξει τεράστια ευκαιρία

Για την απώλεια των δυο βαθμών της ΑΕΚ δεν ευθύνεται ούτε το γκολ νωρίς, ούτε το rotation αλλά μόνο το τσουβάλι με τις πεταμένες ευκαιρίες που αν τώρα δεν κόστισαν και τίποτα πολύ σημαντικό, την Τετάρτη θα στερήσουν έναν μεγάλο στόχο. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Μέσα σε 12 μέρες λοιπόν η ΑΕΚ έδωσε τέσσερα ματς και τα έζησε όλα. Νίκησε, έχασε, ήρθε ισοπαλία, ανέτρεψε σκορ, προκρίθηκε, αγχώθηκε, χάρηκε, ξενέρωσε. Τα πάντα. Αυτό που μένει να φανεί τώρα είναι πως θα κλείσει αυτό το πρόγραμμα... βουνό για τον Δικέφαλο. Την Τετάρτη (30/8, 22:00) υποδέχεται την Αντβέρπ στην «OPAP Arena» σε έναν τελικό για την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Θα έχει «happy end» αυτό το 15ήμερο «φωτιά» για τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του;