Στην κορυφαία ενδεκάδα του Gold Cup ο Πινέδα

Ορμπελίν Πινέδα

i

©Tourette Photography

Στην κορυφαία ενδεκάδα του Gold Cup ο Πινέδα

Κώστας Τόπας 11:51 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:05 - 27.02.2024

Ο Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ συνέβαλε τα μέγιστα ώστε το Μεξικό να κατακτήσει το Gold Cup κι έτσι συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης.

Μετά το τέλος του Gold Cup, ο Ορμπελίν Πινέδα ψηφίστηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης. Το Μεξικό κατέκτησε το Gold Cup. Στον τελικό που διεξήχθη στην Καλιφόρνια, οι «Ελ Τρι» επιβλήθηκαν 1-0 του μαχητικού Παναμά χάρη σε ένα γκολ του Σαντιάγκο Χιμένες στο 88' και με πρωταγωνιστή τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ.

Ο Πινέδα μάλιστα έκλεψε την παράσταση και μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους τους πανηγυρισμούς του. Οι συμπαίκτες του σχημάτισαν έναν κύκλο, και ο 27χρονος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε να χορεύει με κινήσεις που θύμισαν συρτάκι.

Ο απίθανος χορός του Πινέδα που θύμισε συρτάκι (vid)
REST OF THE WORLD

09:17 - 17.07.2023

Ο απίθανος χορός του Πινέδα που θύμισε συρτάκι (vid)

Το Μεξικό επιβλήθηκε κόντρα στον Παναμά με 1-0 και κατέκτησε για ένατη φορά το Gold Cup. Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις με τον χορό του που θύμιζε συρτάκι.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μην συγχαρεί τον Πινέδα γι' αυτό το σπουδαίο επίτευγμα. Στα social media οι «κιτρινόμαυροι» υποκλίθηκαν στον 27χρονο Μεξικανό για την κατάκτηση του Gold Cup. Ο Πινέδα έπαιξε βασικός σε όλα τα παιχνίδια, σκοράροντας δύο γκολ και δίνοντας μία ασίστ στην πορεία των «Ελ Τρι» μέχρι το τρόπαιο.

Η κορυφαία ενδεκάδα του Gold Cup έχει ως εξής: Οτσόα, Σάντσες, Βάσκεθ, Εσκομπάρ, Τσαβές, Καρασκίγια, Μπαρθένας, Πινέδα, Φερέιρα, Γκρέι, Ντίαζ.